Murat Türedi, Prof. Dr. Hasan Türedi’nin oğlu. Trabzonspor sevdalısı kendisi. 
Kazanılan Konya maçından sonra adeta şairleşti:
‘Artık VAR var, korku yok.
Ali Koç var, şike yok!
Aydınlığa; Trabzon ve Trabzonspor İsmi İçin Bir Mum Bırak.
Biz Yerimizi Aldık..Saflar Sıklaştıkça&Birlikte Güzel..
Stadyum Hazır..Trabzon Hazır..
Biz Hazırız..Tarih İçin..
Geçmişin İçin..
Geleceğin İçin..
Şehri Trabzon İçin..
Başkanın İçin..

Onurlu&Dik Duruşun Ve Mücadelen İçin..
Dozer Cemil İçin..Kadir için..
İskender İçin..
Ünal İçin, Ünal Karaman İçin, Ünal Hoca İçin..
Varlığın&Aidiyetin İçin..
Dik Oyna Bordom..
Dik Oyna Mavim..
Sen Şehri Trabzonsun..
Muhtaç Olduğun Kudret, Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur..
Vira Bismillah Diyoruz.’
Murat Türedi bu ifadeleri ‘Söz geldi’ diyerek yazıyor.
Bende Söz geldi sıra şampiyonlukta diyorum.
R: Türedi, Abdullah Malkoç ile

ALİ KOÇ, SULTAN AHMET’TE SABAHLAMALI..

Fenerbahçe’ye Akhisar maçının ardından birçok espri yapıldı. Ben farklı bir noktadan bakacağım. Türk halkı olarak çok sık kullanırız ve deriz ki, ‘Acaba neyin günahını çekiyor.’
Burada Ali Koç’a biraz yardımcı olacağım. Samimi olarak Aziz Yıldırım futbolun temizlendiği dönemde geri dönmesin diye yardımcı olacağım.
Sevgili Başkan, önemli yıldızları aldın ve takım gol atamıyorsa kalene gelen her top giriyor ise otur bir düşün. Kendini yokla. Nerede yanlış yaptım?
Hurafe deme! hatırlarmısın? Kongre günü ramazandı. Tüm TV’ler canlı veriyordu. Önünde su bardakları dolu idi. Belki Aziz Yıldırım da oruç tutmuyordu zira şekeri vardı. Ama o su içmedi.
Şen suları lokur, lokur içtin. Bir içtin, iki içtin, üç içtin.

Yahu, şöyle bir nezaket gösterip, ‘Sevgili vatandaşlarım, sevgili Fenerbahçeliler beni seferi sayın, görevli sayın, su içtim kusuruma bakmayın’ demedin!
Deden Vehbi Koç ki, her akşam evinde iftar sofrası kurulur imiş. Yaşasa idi kongreden eve döndüğünde seni güzel bir fırçalar, git Türk halkından özür dile öyle gel derdi.
Ben şunu söylüyorum, Feneri kümeden kurtarmak istiyorsun, Allahla başbaşa kal ve tövbe et. Ama Sultanahmet’e gidersin ama Eyüp Sultan’a.  

TRABZONSPOR BÖYLE BÜYÜR


Allah var, Ünal hoca’nın başarılı olmasını çok istiyorum. Zira kente dokunuyor. Cenazede, düğünde açılışta her an her yerde. Torul’da, Artvin’de yarın Giresun Ordu’da. Trabzonspor böyle büyür. Trabzonspor bunları yapmalı. Onun için Ünal Karaman’a alkış tutuyorum.

BORDO-MAVİ HASRET


Trabzonspor sadece A takımı ile değil 1461 ve alt yapıları ile ilgili Türkiye’de yakından takip ediliyor. Bordo-Mavi renklerin sevdalıları var. İşte Diyarbekir maçından önce İtfaiye Müdürü Mehmet Nedim Erik. 1461 Takımının Teknik Patronu Hamdi Zıvalıoğlu ile yöneticileri ziyaret etti ve onlarla birlikte Bordo-Mavi hasretini giderdi. 
 
DEĞİRMENDERE’DEN1461’E

Trabzon A takımından sonra 1461 takımı da yeni yönetimini belirledi. Daha önce Değirmenderespor’da Başkan yardımcılığı görevini yapan Aziz Bahadır şimdi yine kendi kulübüne 1461 takımına yönetici olarak döndü. Tebrik ediyorum ve kutluyorum. Başarılar diliyorum.

GELECEĞİN YILDIZI


Bugünün çocukları çok ama çok şanslılar. Babaları kollarından tutup futbol sahasına götürüyorlar. Trabzon’un Arsin ilçesi Dilek köyünün Kaplan ailesi de böyle, Dededen futbola sevdalılar. Çocuklar oynadı, şimdi ise torunlar sahada. Trabzon meydan’da Özgür şef lokantasının ortaklarından Necmi Kaplan’ın oğlu Görkem Kaplan Hekimoğlu Trabzon FK’de 16 yaş grubunda oynuyor. Sol bek ve Stoper. Sol ayağı, fiziği ve futbola elverişli sarışın stili ile birlikte geleceğin yıldızı. Görkeme dikkat.

BİRAZ DA NOSTALJİ

2000’li yıllar Özkan Sümer ile birlikte Ünal Karaman.