Trabzonspor Başkan adayı Ahmet Ağaoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimi öncesi 2 adaydan biri olan Ahmet Ağaoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ağaoğlu'nun açıklamaları:

"Trabzonspor Kulübü olarak kimsenin aday çıkmaması sonrası ben adaylığımı koydum. Ardından 2 gün önce Metin Kaya da adaylığını açıkladı. İki ayaklı bir seçim olacağa benziyor."

"Yoğun temaslarımız oldu. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumdan el birliğiyle çıkmak için herkes fedakarlığa hazırdı. Görüştüğümüz isimlerden bazıları sağlık sebepleri dolayısıyla aramıza katılamadı."

"Sayın Özkan Sümer, seçildiğimiz takdirde bizimle birlikte kulübümüze hizmet edecek."

"Bu kentin futbol kenti olduğu unutuldu. Şampiyonluklar unutuldu. O gerçeği unuttuğumuz zaman üstesinden gelemeyiz. Alt yapımızı harekete geçirmemiz lazım."

"İstanbul kulüplerinin uyguladığı transfer politikasını bizim uygulamamız mümkün değil.
'Kariyer satın alıyoruz'

"Trabzonspor, Çin ve Katar'dan önceki atlama taşı haline geldi. Bunu kabul etmemiz gerekir. Biz performans satın alamıyoruz bazı oyuncuların kariyerlerini satın alıyoruz."

"Kulübümüzün son yıllardaki harcamalarını düşündüğümüzde ortaya pek iyi bir tablo çıkmıyor. Bu transfer politikasının değişmesi gerekiyor. 140-150 milyon lira gelirimiz var."

'140 milyon TL gelir var ama...'

"Sayın Muharrem Usta ve Denetleme Kurulu'nun verdiği raporlarda 140 milyon TL gelir varken 800 milyon TL borcumuz var."

"Yıldız oyuncu geliri, forma satışını artırır; taraftarı heyecanlandırır. Ama bunun sürdürülebilir olması gerekiyor. FFP sebebiyle gelirden fazla harcama yapamayız. Bunu daha önce aday olduğum zaman yayınladığım deklarasyonda da belirtmiştim."

"Kulübün kasası yöneticinin cebi, yöneticinin cebi de kulübün kasası değildir. Böyle düşünmek pek akılcı değil. Borcumuz olan bankalarla görüşmemiz lazım. Nakit akışı sağlamamız gerekiyor. Kulübün bir kuruş geliri yok”

"Trabzonspor her zaman yarışın içinde olacaktır. Yarışın içinde olduğunuz her dönem gelirleriniz artar. Aynı şekilde de marka değeriyle birlikte reklam ve sponsorluk gelirleri de artar."