Nazım Dalkıran’a inanırım, güvenirim.
Çünkü eleştirir ama hakkımızı da hep teslim eder.
En azından gelir ziyaret eder çay içer ve eleştirisini yapar.
Yapıcı eleştirir.


Der ki iyi yazdın. Der ki kamuoyunda böyle algılandı, olmadı.
Birçok sporcu yetiştirdi. Bazıları Dünya, bazıları Avrupa Şampiyonu oldu.
Mütevaziliğinden hiç kaybetmedi.
Şimdi de Fatih Keleş’i çıkardı, Profesyonel yaptı.
WBO’da Avrupa Boks Şampiyonu oldu.
Fatih’i kutluyorum ve Temel Soyyiğit’e ayrı bir parantez açıyorum.
Fatih Keleş’in en büyük sponsoru o oldu.
Şimdi Nisan ayında Trabzon’da büyük bir kapışma olacak.
Fatih’in rakibinin belirlenmesinden sonra hazırlıklar yapılacak.
Fatih kampa girecek. Kendisine yeni sponsor lazım.
Biliyorum herkes Süleyman Soylu Bakanımıza gidiyor.
Ama bu bir Şampiyon ve geleceği var.
Soylu’nun desteğini alacağına inanıyor ve başarı diliyorum.
 
FENER MAÇI FIRSATTIR
 
Aman ha.. İçimizdeki provokatörlere dikkat. Her sene Fener gelir içimizdeki İrlandalılar sayesinde bizi yener gider! 3 atar, 4 atar, olmadı maçı tatil ettirir. Bu kez öyle olmayacak. Tam 41 bin 461 taraftarla birlikte Fener Akyazı’nın çimlerine gömülecek. Ve o zaferle birlikte hem Trabzonspor zirveye çıkacak hem de kasasını dolduracak. Maçın hasılatı en az 5 milyon TL’dir. 2 milyon TL de galibiyete TFF’den veriliyor. Ve reklamlarla 10 milyon TL. Alın size büyük kulüp.
 
SATMAK MI ZOR TUTMAK MI ZOR?

 
O kadar zor ki. Rıza hocanın yerinde olmak istemezdim. Bir taraftan Ziraat Türkiye Kupası’nda seni taşıyan isim, diğer taraftan ise Konya’nın Antalya’nın ve Yeni Malatya’nın milyon avro verdiği sporcun. Trabzonspor’un elinde fazlalık var. Dahası belli bölgelerde yığılma var. Seçmek zor. Rıza hoca Deniz Kadah diyor. Alırsa Rodallega gidecek. Oysa sağlam sprinter bir isim Rodallega’yı Trabzonpor sezon sonuna kadar tutabilirse zirvede kalabilir.
 
TERİM’İN DÖNÜŞÜ

 
Fatih Terim’in Türkiye liglerindeki bazı zaferlerinde ‘Babalar ve Ağar’ döneminin katkısı olmuştur. Böyle olsa da Türkiye’de aktif en önemli teknik adamlar olarak Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli deriz. Diğerleri sonradan gelir. Terim’in dönmesi Süper Lig’e olumlu kullanılırsa katkı sağlar. Kuşkusuz bir daha geçmişteki hatalarını da yapmasa! Terim, Milli takımdan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda da nakletti. Ben de ‘vefa’ vardır. Hocam vefa olsun da ‘şiddet’ olmasın.
 
BU ÇOCUKLAR
 
Ortadoğu ya da islam coğrafyası. Bu çocukların hakkı değil mi futbol topunun peşinden koşmak, özgürce ara sokaklarda kısa paslaşmalar yapmak. Ama yapamıyorlar. Bombalar onların kaderi olmamalı. Öyle bir düzen kurulmuş ki dünyada, haklının değil hep güçlünün hukuku var. Değişecek inşallah.

NOSTALJİ
 
1-Yıl 2002. Haziran ayı. Karadeniz Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra TAKA’nın temellerini atıyoruz. Aziz Bahadır bizi Limni gölüne çıkarıyor. Yolda kar hala var. Duayenemiz, abimiz Salih Çamoğlu ve Cevat Ocak birlikteyiz.
 
2-Cevat Ocak. Milliyet Haber Ajansı’nın Trabzon’taki fırtına şefi. İnönü, 1989 seçimleri öncesinde Atapark’ta konuşuyor. Ocak, hem resim çekiyor hem de arka tarafta alanı izliyor.