İlk haftada iyi sinyal veren ancak ikinci haftada Antep’te gazi olan Trabzonspor kendi sahasında konuk ettiği ligin güçlü ekibi Osmanlıspor’dan da iyi bir Osmanlı şamarı yedi..
Rakibin hızlı forvetine karşılık 3-5-2 ile başlayan orta alanda daha fazla adam bulunduran Yanal’ın bu planı maalesef tutmadı.

İbanez yerine bir sol ayaklı Yusuf’u savunmanın sağında oynatan Yanal tüm riskleri almasına rağmen 2-0 mağlubiyeti engelleyemedi.

Önce Osmanlıspor’a bakalım 2 yıldır Trabzonlu teknik adam Mustafa Reşit Akçay’ın çalıştırdığı takımda çok teknik ve hızlı oyuncular bulunuyor.Özellikle sol tarafta oynayan Pinto’ya bayıldım.

Takımın adı Osmanlıspor olunca hani yerli bir takım bekliyoruz.Sahaya çıkan 11 oyuncudan 8’i yabancı.Sanki yeniçeri ocağı devşirmesi olacak gibi..Ya da bir zamanlar Osmanlı Bankası diye bir banka vardı sahibi Fransızlar’dı o misal yani…

Ancak takım oturmuş, kolektif futbol uynuyor.M.Reşit Akçay bu takımda istedği sistemi oturtmuş.Yardımcı eski kaptanımız Hüseyin Çimsir de 90 dakika yerine oturmadı..
Yanal öncelikle temkinli başladğı maçta Güray’ın hatasından sahanın en iyi Ndiyae defansımızı ipe dizdi sonra vurdu, takımını öne geçirdi.

Forvetti çoğlamadık.Mehmet Ekici elinden geleni yaptı.Ancak top Osmanlı defansından geri döndü.

Suk hayal kırıklığı yarattı.İki net pozisyonda bir varlık gösteremedi.Muhammet girdi yine katkı yapamadı.

Anladık ki santrafor olarak Trabzonspor aradığını bulmuş değil..Scaut ekibi dersine işi çalışmamış…Belki de menajerler daha iyilerini bulurdu bize!
Temkinli derken biraz da korkak başladı Yanal maça…Kalecu Onur yüzde yüz iki topu da çıkardı.

Anlaşılan Trabzonspor bu yıl da bize saç baş yolduracak.Taraftarı bile olmayan Başakşehir’i imrenmemek mümkün değil..

Hakem Özgür Yankaya iyi yönetti.Sonuca etki edecek hiçbir hata da yapmadı.
Taraftarın olmadığı maçın da hiç keyfi yoktu..

Bui arada centilmence takımına destek veren Osmanlı taraftarları 61. Dakikada Trabzon’a jest yaparak centilmenlik örneği gösterdiler..
Ne diyelim…Akyazı’da yeni ve farklı bir Trabzonspor izleme temennisiyle..