Saadet Parti Trabzon il Başkanı Cevat Kurt; “Seçmen AKP’ye bir şans daha vermiştir. 2019’da yapılacak olan seçimler öncesinde milletimiz adına bu vaatlerin takipçisi olacağız” dedi. 

Saadet Parti Trabzon il Başkanı Cevat Kurt 16 Nisan Referandum sonrası değerlendirmede bulundu. Kurt İl Başkanlığı’nda düzenlene basın toplantısında yaptığı açıklamada; “ Nasıl ki içerde bir kutuplaşma kamplaşma olmaması için Saadet Partisi olarak çok büyük çaba sarf ettiysek, şimdi de bu bölgede maalesef hesapları olan bu bölgeyi fiilen karıştırmak isteyen, bu bölgeyi küçücük kabile devletlerine bölmek isteyen emperyalist zihniyetle de tutarlı bir şekilde mücadeleye ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. 

Saadet Partisi Avrupa Birliği’ne karşıdır. Seçimlerde hükümetin de AB ile anlaşmaları gözden geçireceğiz, demişti, bu sözün takipçisi olacağız. Şimdi hükümet bu süreçten nasıl çıkılacağını planlaması icap eder. Bize zarar verecek olan tavırlardan kaçınılması icap eder. Israrla bu bölgede Amerika ve İsrail’in sinsi değil çok açık emellerinin olduğunu bildiğimiz için onlarla birlikte hareket etme noktasında çok titiz davranmamız icap eder. Onların planlarına oyunlarına alet olmamız icap eder. Biz etkili olmak istiyorsak da mutlaka bizimle şahsi menfaat çelişkisi olmayan ülkelerle işbirliğine ihtiyacımız var” dedi. 

Vaatlerin Takipçisi Olacağız

Kurt yaptığım açıklamada medyaya yönelik eleştirilerde bulunarak 2019 seçileri öncesi vaatlerin takipçisi olacaklarını ifade etti. Kurt; “İzlenecek politikalar önemlidir. İktisadi politikalar, ekonomik politikalar, yatırım politikaları, eğitim politikaları, dış politika. Bizim esas meselemiz bunlar olmalıdır. Ancak milletin verdiği bu karardan sonra hükümetin ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın içinde bulunduğumuz meseleleri bir defa daha çok ciddi olarak ele almaları gerektiğine inanıyorum. Esas problemimiz derdimiz bu. Milletimizi kendi tercihini yapmadan önce düşünmeye davet ettik ve milletimizin de düşünmeye başlamış olduğunu görmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum. Saadet seçmene düşünün dedi millet düşünerek oy verdi. 

Şimdi de millet seçim sonucu ile iktidar partisine icraatlarını yürütürken düşünmesi uyarısını yaptı. Seçmen AKP’ye bir şans daha vermiştir. Ey AKP; Yeni sistemde ne vaat etmiştin? “Artik şehit cenazesi gelmeyecek, artık küresel güçler yani sizin tabirinizle Hilal ve Haç’ın savaşında gereken yapılacak, siyasetimiz yerli ve milli olacak, artik işsizlik ve ekonomik sıkıntılar son bulacak” dedin. Seçmen de “hadi olsun, son bir şans veriyorum.” dedi. 2019’da yapılacak olan seçimler öncesinde milletimiz adına bu vaatlerin takipçisi olacağız. Verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğini adım adım izleyeceğiz diyoruz. Maalesef ABD başkanın açıklaması ile yine hüsrana uğruyoruz. Görüyoruz ki seçimden önce başka, seçimden sonra başka söylemler gündeme geliyor. ABD başkanı “Tayyip beyle yapacak çok işimiz var.” Demiş, yandaş medya da bunu marifet zannedip ön sayfasında haber olarak vermiş. Bu konunun uydurulmuş bir haber olmasını temenni ederek, seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.

Milli düşündüğünü iddia eden bir insan, “gâvurdan dost domuzdan post olmayacağını” bilmek zorundadır” diye konuştu. 

Sonay ÇALUK