Bu hafta aslında farklı bir konu ele alacaktım. Gündem o kadar yoğun ki, dertler sıkıntılar o kadar çok ki hangisini yazsam diye düşünürken İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun  Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonunda yapmış olduğu konuşması dikkatimi çekti.

Hainlere karşı verdiği amansız mücadeleyi her platformda, her alanda, her yerde korkusuzca dile getiriyor. Kararlı ve özverili mücadelesini anlatıyor. Anlattıkça da millet huzur buluyor, devlete olan güven duygusu pekişiyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Süleyman Soylu şöyle söyledi . "Benim görevim, milletin talebiyle, devletin ortaya koymuş olduğu süreçle, benim hükümetimin ortaya koymuş olduğu programı yürütebilme kabiliyetini taşıyabilmektir. Etrafımız ateş çemberi. Biz dünyanın en pahalı coğrafyasında, arazisinde oturuyoruz, bu sürekli devam edecek" .

Sözlerine sonra şöyle devam etti. Kandil'e gidip oturacağız. Sınırın 25 kilometre ötesindeki kampların hepsini tarumar edeceğiz. Kızımın etrafından 3 kere DHKP-C'liler alındı. Neyimi kaybedersem kaybedeyim bu örgüt tarihin en acı dönemini yaşayacak. Sabahları evden oğlumun ve kızımın öldürüleceğini düşünerek çıkıyorum. Buna alıştırıyorum kendimi” dedi.

Ben evimde koltukta oturup oğlumu severken, Sayın Bakanımın evlatlarıyla ilgili bu söylemini duyunca gerçekten çok şaşırdım, şok oldum, irkildim. İçindeki bu korkusuz cesareti, bu Vatan için en sevdiklerinden bile vazgeçmesi her babayiğidin harcı değil şüphesiz. Klavyeden yazmak kadar kolay değil bunları söylemek, bir baba olarak hem üzüldüm hem de takdir ettim. Doğrusu bu memlekette böyle adamlar kolay yetişmiyor.

Bir Trabzonlu olarak da gurur duyuyorum. Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu bir şehre ancak böyle korkusuz bir bakan yakışırdı. Son dönemlerde belki de “Bize her yer Trabzon” söylemini en iyi şekilde yaşayan ve yaşatandır Sayın Süleyman Soylu. Bir günde hem Ankara’da, hem Gabar’da olabiliyor. Sabah Trabzon’da bir bakmışsın akşam Kato Dağı’nda askerleriyle aynı karavandan yemek yiyor. Nereye giderse nerede olursa olsun duruşuyla bile her türlü teröristlere korku salıyor. Birçok polis ve asker arkadaşlarımdan bizzat duyuyorum, Bakan Bey göreve geldikten beri söylem ve icraatlarıyla bu meslekte olanlara ayrı bir cesaret veriyor özgüven tazeliyor.
     

Parti gözetmeksizin herkesin de desteğini alan son dönemlerin en iyi bakanıdır Sayın Süleyman Soylu. Zaten bu son dönemde Ak Parti ya da başka bir parti meselesi değil bu yaşadığımız durum. O yüzden hainlerin etrafımızda bol olduğu bu memlekette teröristler için taş üstüne taş, baş üstüne baş koymayacak liderler, devlet büyükleri gerek bize.
Soyun soylansın, boyun boylansın.  Rabbim çocuklarını sana, seni de bu aziz millete bağışlasın. Hainler karşısında kim olursa olsun sevmeye destek vermeye topyekün mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu milletin duaları en iyi kalkan, en güzel korumadır.  Her daim dualarda olmak birleşmek dileğiyle.  İyi haftalar.