TBMM'de görüşülen Yargı Paketi hakkında İYİ Parti adına konuşan Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "Siyaset yargıyı rahat bırakmalı, yargı mensupları siyasetten ve siyasetçiden uzak durmalıdır" dedi.
 
Örs konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Yargının siyasallaşması ve yargı bağımsızlığı, kanaatimce, Türk yargısının en önemli sorunudur. Bunu halletmeden çıkaracağımız paketlerin, yapacağımız reformların değeri olmaz, bunlar amacına hizmet etmez. Şunu açık ve net olarak bu kürsüden ifade etmek istiyorum: Siyasi iktidarın emrinde yargı olmaz, olamaz; siyasetin etkisi altında karar veren yargıcın mahkemesinden de adalet çıkmaz."
 
Konuşmasında yargı bağımsızlığına vurgu yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "Yargı bağımsızlığı, yargının siyasallaşması ve bunlara ilave yargıda kadrolaşma, bu üç temel sorun bugün yargımıza duyulan güvensizliğin temelini oluşturuyor. Güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi oluşturmak istiyorsak bu üç büyük sorunu ortadan kaldırmalıyız." dedi.
 
Konuşmasının devamında Hukuk tarihimizin büyük âlimlerinden "Mecelle" yazarı Cevdet Paşa'nın sözlerini hatırlatan Örs: "Cevdet Paşa,1856 yılında yazdığı "Islahat Layihası"nda şöyle diyor: "Asıl lazım olan, mahkemeler hakkında ammenin itimadı olup bu da hâkimlerin kendi hâllerinden emin olmalarına bağlıdır." yani atanma korkusu olmamasına bağlıdır. Bugün biz buna "hâkim teminatı" diyoruz. Cevdet Paşa'nın 1856'da yaptığı bu nasihate kulak vermeliyiz, aksi hâlde yargının tarafsızlığını yitirmesi, siyasallaşması ileride onarılması, tamiri mümkün olmayacak birçok zararlar ortaya çıkarabilecektir. Siyaset yargıyı rahat bırakmalı, yargı mensupları siyasetten ve siyasetçiden uzak durmalıdır." dedi.