Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nin Zafer Mahallesi Muhtarı Cemile Keskin, muhtar seçildikten sonra ki ilk röportajını Taka Gazetesi ile gerçekleştirdi.
 
Arkadaşımız Bahattin Baştürk’ün sorularını yanıtlayan Keskin, kadınların mutlaka STK ya da bir siyasi parti ile siyasete atılmaları gerektiğini söyledi. Keskin, dedesinin ve babasının da uzun yıllar muhtarlık yaptığını ifade ederek, “Ben hep siyasetle iç içe büyüdüm. Benim bu süreçte ki en büyük destekçilerim dedem, babam, kayınpederim ve eşimdi” dedi.
 
Sessiz Kalmayın Haykırın
 
Ben siyasete çok genç yaşta başladım. Kadın olarak cesaret gösterdim. Bizim kadınlarımız biraz cesaret göstersinler ve bir sivil toplum kuruluşundan başlasınlar. Eğer siyasi bir partide görev almak istemiyorlarsa derneklere gitsinler. Buralarda görev alsınlar. Eskiden kadınlar dayak yerdi, ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ derdi. Şimdi her şey suyun yüzüne çıkıyor. Kadınlar haklarını bilsinler ve arasınlar. Sessiz kalmasınlar haykırsınlar.
 
Kadınlar Aday Çıkmadı
 
Karadeniz’de erkek çocuklarını babalar çok sever diyorlar. Aslında anneler seviyor. Kadınlarımız evladını kendi garantisi olarak gördüğünden çok seviyordu. Toplumumuzun yüzde 52’si kadın. Ama kadınlarımız toplumda ki yerini maalesef alamadı. 31 Mart’ta bir seçim geçirdik. Trabzon’un 800 bine yakın nüfusu var. Kaç tane mahallemiz var. Kaç tane kadın muhtar adayı oldu. Kadınlar aday olarak çıkmadı. Muhtar adaylarından da çok fazla seçilen olmadı.
 
Siyasetin Hamurunda Yoğruldum
 
Kadınlar evlerinden çıksınlar. Bir yerlerde görev alsınlar. Haklarını öğrenip, kendilerini savunsunlar. Kadınların çoğu başına bir sıkıntı gelince nereye müracaat edeceğini bilmiyor. Kadınlar cinayete kurban gidiyor, tacize uğruyor, tehdit ediliyor. Kadınlar artık haklarını aramalıdırlar. Çocukluğum hep siyasetle içli dışlı oldu. Dedem ve babam muhtardı. Ben siyasetin hamurunda yoğrulduğum için hiç yabancı değil. Kayınpederim Milli Görüş kanadından geliyor. Orada aktif görevlerde bulundu. Kayınpederim Refah Partisi’nin merkez ilçe başkanlığını yaptı. Ben de Refah Partisinde teşkilat başkanlığı yaptım. Süreç bu zamanlara kadar geldi. 2 Haziran’da yapılan seçimlerde de Zafer Mahallesinden muhtar seçildim. Öncelikle mahallemin sorunları için çalışmaları yapacağım. Sonra da kadınlar için mahallemizde bazı projelerim var. O projeleri hayata geçirmek için gerekli yerlerle istişarelerimi sürdüreceğim.