İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs 701 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'yle ilgili TBMM Genel Kurulda konuşma yaptı.

Konu ile ilgili açıklamalarından önce İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ile birlikte GATA’da tedavi gören iki gazimizi ziyaret eden ve aileleri ile görüşen Örs; Mardin’deki saldırıda yaralanan ve yoğun bakımda olanSamsun nüfusuna kayıtlı Hilmi Can Gelin ile Batman’daki saldırıda yaralanan Trabzon Maçka’lı Muhammet Salih Akyüz’ün durumları ile ilgili bilgi paylaşıp geçmiş olsun dileklerini iletti.

701 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'yle ilgili konuşan Örs:“15 Temmuz, Türk demokrasi tarihinin en karanlık gecesidir. O gece FETÖ'cü hainler asker, polis, sivil ayırmaksızın en ağır silahlarla, tanklarla, uçaklarla milletimizin üzerine ateş açmıştır. 251 vatandaşımız şehit olmuş, 2 binin üzerindeki vatandaşımız da yaralanmıştır. Burada 15 Temmuz kalkışmasında şehit olan vatandaşlarımızı da rahmetle anıyorum.

15 Temmuz sonrasına baktığımızda, 15 Temmuz sonrası FETÖ'yle mücadele kapsamında başlatılan süreçte kamu görevlilerine ve değişik meslek gruplarına operasyonlar düzenlenmiş, gözaltılar ve tutuklamalar gerçekleşmişti. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Emniyet ve yargıda kamu görevlileri, iş dünyasında birçoğu tanınmış iş adamı Türk yargısının adaletine sevk edilmişti. 15 Temmuzdan sonra yaşanan süreçte KHK'lerle kamuda 130 bin vatandaşımız, çalışanımız ihraç edilmiştir. 20 bin civarındaki kamu çalışanı açığa alınmıştır. Bu arada, 17 bin civarında vatandaşımız, kamu çalışanımız hakkında da yargıda, bağımsız mahkemelerde beraat ya da takipsizlik kararı verilmiştir.

Bütün siyasi partilere mensup milletvekili arkadaşlarım; bize de geliyor, biliyorum ki sizlere de bu şekilde beraat etmiş ya da hakkında takipsizlik kararı alınmış vatandaşlarımızdan çok sayıda mağduriyet talepleri geliyordur. Onun için, öncelikle, hakkında takipsizlik ya da beraat kararı verilen bu kamu çalışanlarının bir an önce görevlerine iade edilmeleri ve mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda OHAL komisyonlarının ellerini daha hızlı tutmaları konusunda çalışma yapmalarını bekliyoruz.

Her meslek grubundan insanlar FETÖ iddiasıyla operasyonlara muhatap olurken ne yazık ki FETÖ'nün siyasi ayağı hakkında yeterli girişimlerde bulunulmamış, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması hususunda Meclis çatısı altında yaptığımız girişimler ne yazık ki -söylemek zorundayım- iktidar partisi tarafından etkisizleştirilmiştir.

İYİ PARTİ olarak temmuz ayında verdiğimiz FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesi sizlerin oylarıyla reddedilmiştir. Yine, bugün, FETÖ'nün hem siyasi ayağı hem de iktisadi ayağının araştırılmasına ilişkin önergemiz sizlerin oylarıyla reddedilmiştir. Sırf FETÖ dershanelerinde okuduğu için insanlar gözaltına alınırken, tutuklanırken FETÖ'yle bağı olan siyasiler neden ortaya çıkarılmamaktadır? Her tarafta ayağı olduğu kabul edilen FETÖ'nün siyasetle ilişki kurmamış olması akla uygun mudur?Son söz olarak şunu söylüyorum İYİ Parti olarak FETÖ terör örgütüyle mücadele ile ilgili yapılacak olan çalışmaların sonuna kadar destekçisiyiz.” dedi.