31 Mart seçimlerine iki haftalık bir süre kaldı.
Belediye Başkan adayları tek, tek projelerini açıklıyorlar.
Ramada Otel’de önce AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu sahne aldı.
Arkasından CHP’nin Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz Zorlu Otel’de çıktı basının önüne.
Önceki gün ise İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı Atakan Aksoy basın mensuplarıyla buluştu ve Trabzon’un ekonomik sıkıntılarını da çözecek proje ve kaynakları anlattı.
Cuma günü(Dün) sabah saatlerinde ise Ortahisar Beledye Başkanı ve adayı Ahmet Metin Genç’in lansmanı vardı.
Genç 10 gün önce icraatlarını anlatmıştı. Dün de STK’lar ile buluşarak gelecek projelerini ekrana yansıttı.   
Trabzon’a 10 yılda yapılanlar gelecek 5 yılda yapılacak olanları hayal ediyorum da göç Ankara’dan, İstanbul’dan tersine dönecek.
Trabzon’da devam eden projelerin bazıları bir yıla kadar hayata geçecek.
Ardından Ortahisar ve Büyükşehir Belediyeleri ile merkezi yönetimin yeni projeleri tamamlandığında Trabzon MEGA şehir olacak.
Ortahisar’ın Tarihi İpekyolu Projesi var.
Genç’in önemsediği proje.
Bu projeyi şöyle tanıttı:
‘Mağmat'ta yapacağımız Tarihi İpekyolu Projesi bizim vizyon projemizdir. Bütün milletvekillerimizin, bakanlarımızın gayretiyle beraber 600 dönümlük alanı belediyemize tahsis ettik. Yeni dönemde de hızlıca adımlar atacağız bu konuda. Avan projesini ve tasarım çalışmalarını tamamladık. Önemli bir destinasyon ve vizyon projemiz olacak."
Trabzon’da yıllardır gazeteci olarak çalıştık ve Gazeteciler Cemiyeti başkanı da olduk.
1865 yılında Anadolu’daki ilk matbaanın kurulduğu şehir Trabzon.
1869 yılında ikinci gazetenin çıkarıldı gerçeği de var.
Genç basına müjde verdi: ‘Her dönemde basının en güçlü yerlerinden biri olan Trabzon bu büyük hafızasının geleceğe aktarılması amacı ile içerisinde dijital arşivlerin de bulunduğu “Basın Tarihi Müzesi”ni, Kitabi Hamdi Bey’in işyerinin de bulunduğu şimdiki Kaymakamlık Binasında hayata geçireceğiz.’
2014 seçimlerinde Ahmet Metin Genç’in sözlerinden birisi de kadınlara yüzme havuzu idi.
Formülünü buldu. Devir işlemi yapıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Salonu'nun Ortahisar Belediyesi'ne tahsis edildiğini belirten Başkan Genç, "Şehrimiz aynı zamanda spor şehri. Mehmet Akif Spor salonunu, kapalı spor salonlarıyla birlikte belediyemize tahsis ettik. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan çocuklarımız için önemli bir spor merkezi olacak. Deniz şehriyiz ama denizden uzak kaldık. Bir iskeleyle beraber vatandaşlarımızı denizle buluşturacağız. Bu konuda Büyükşehir ile istişare edip sahilde uygun bir alana iskele yapacağız.’ ifadelerini kullandı.
Peki bunca yatırım var.
Ankara ve Anadolu’da kemer sıkma politikaları var.
Nasıl yapacak?
Genç şöyle bitirdi:
‘Kararlıyız. Karar verdik mi olur. Tünel Akvaryum projemiz çok zordu ama kararlıydık ve bütün prosedürleri aştık ve bunu hayata geçirdik. Heyecanımız var, motivasyonumuz var. Bu şehrin evladı olarak bu şehre hizmet etmenin mutluluğu ve gururu var. Ve bizim gücümüz var. Milletvekillerimiz var. Dört tane bakamız var. Bu dönem en avantajlı dönemimiz. İçişleri, Maliye, Ulaştırma ve Altyapı, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Trabzonlu. Bütün bunların arkasında bu bölgenin evladı olan bu bölgeye hizmet eden Cumhurbaşkanımız var. Bütün bu imkanlardan yararlanacağız. Bu avantajımızı kullanacağız.’
Ortahisar yarışında Ahmet Metin Genç favori gösterilse de her türlü tedbiri almaya çalışıyor. Zira rakibi Salih Akyüz ittifakla güçlendi ve yükseliyor.
Türkiye’de 1989’da Özal’ın yaşadığı gibi bir dip dalgasını tüm AK Partili Başkan adayları hesap ederek gidiyorlar.
O dip dalgası efsane ismi Orhan Karakullukçu’yu da koltuktan etmişti.