Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nin Çukurçayır Mahallesi Muhtar Adayı Mahmut Sar, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Sarı, yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı mahallede yol sorunun olduğunu ifade ederek, “Çukurçayır Mahallemizin en büyük sorunlarından bir tanesi yol sorunudur. Özellikle sabah 07.00-09.30 akşam 17.00-19.30 saatleri arasında mahallemizde ciddi anlamda trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bu sıkışıklıkta mahallemizin bağlantı yollarının bakımsız ve kapalı olmasından kaynaklanıyor. Şu anda mahallemizin iç yollarında bir sıkıntı yok yalnız 60 bin kişinin yaşadığı mahalleye sadece Meydan’dan ulaşım sağlayan yol var. Değirmendere ve Özkaymaklı’dan gelen yollar bakımsız ve kapalı. Hele mahallemizi Değirmendere’ye bağlayan yolda yaşanan heyelandan sonra temizlik çalışmaları yapılıp yol açılmak yerine yol hafriyatla kapatıldı. Biz bu göreve halkımızın takdiriyle gelirsem önceliğim yol olacak. Yol medeniyettir, kapatılamaz. Ulaşamadığın yer senin değildir sloganı ile hareket ederek ana temamız yol olacak” dedi.

667 İlçeden Büyük Mahalle

Mart ayında ülkemiz yerel seçimlere gidiyor öncelikle bu seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yerel yönetimlerde en önemli görevlerden birisi de muhtarlık seçimidir. İlçemizin en büyük mahallesi Çukurçayır’dır. Yaklaşık 60 bin kişi mahallemizde yaşamaktadır. Türkiye’deki 972 ilçenin 667’sinden daha çok nüfusa sahip mahallemiz yıllardır hak ettiği hizmeti alamamıştır.



Mahallemize Sözümüz Var

Kentimizin büyükşehir olmadan önceki en büyük belde belediyesi olan Çukurçayır, beldeler kapandıktan sonra tek mahalle ve muhtarlık olmuştur. Ekibimizle birlikte, ‘Sizlere sözümüz var, Mahallemizi birlikte yönetelim’ sloganıyla mahallemize aday olduk. Türkiye’de ki bir çok il merkezinin nüfusundan bile fazla insanın yaşadığı mahallemizde ne bir banka şubesi, ne belediye birimi ne de emniyet şubesi veya karakol yok. Bunları mahallemize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.

Ortak Akıl Esasımız

Konumu itibari ile her mahallemizden aza seçeceğiz ve muhtarlık temsilcileri oluşturacağız. Azalarımıza gerekli sorumluluğu vererek halkımızın sorunlarını tespit edip ortak akılla sizlere hizmet edeceğiz. Mahallemizde sosyal tesislerin sayısını artırıp bütün ailelerin yararlanmasını sağlayacağız.



Trafiğe Neşter

Mahallemizde ciddi ölçüde trafik ve yol sıkıntısı yaşıyoruz. Yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı mahallemizin Meydan’a ulaşımı yüz sene önce yapılan tek şeritli yoldan sağlanıyor bu da sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafik sıkışıklığına neden oluyor. Mahallemizi Değirmendere’ye bağlayan yolumuz bir heyelandan kapandı ve 5 senedir kapalı. Onun haricinde Yenicuma ve Bahçecik bağlantı yolların dar olmasından çok büyük sıkıntılar var. Hacımehmet’e bağlanan yolumuzda da tek araç zor hareket ediyor. Önceliğimiz yerel yönetimlerle birlikte hareket edip trafik sorununa neşter vurmaktır. Bakımsız olan yollarımızı en kısa zamanda işlek hale getirerek Aziz Milletimizin hizmetine sunmak asli görevimizden bir tanesidir.

Bir Ve Beraberiz

Her zaman mahalle sakinlerimizle iç içeyiz. Mutlulukları ve hüzünleri birlikte paylaşıyoruz. Türk toplumunun birlik ve beraberliğini vurguluyoruz. Mahalle sakinlerimizle önemli sosyal projelere imza atıyoruz. Mahallemizin eksiklerini el birliği ile gidermeye çalışıyoruz. Önemli günlerde birlikte organizasyonlar yapıyoruz.



Muhtar Topluma Dokunmalı

Topluma dokunabilen en aşağıda bir makam ama en önemli makam muhtarlık. Senin derdini yüksek makamlara da iletebilecek en yakın kişidir muhtar. Muhtarlık görevini bir anlamda ‘sosyal sorumluluk’ olarak görüyorum. Bu bir koltuk kavgası değil, orada oturmaya gelmiyorsunuz sonuçta. ‘Ben muhtar olayım koltukta oturayımı’ amaçlamıyorum. Kimseyi yalan söylemlerle kandıramazsınız. Muhtarlığın belirli sınırları vardır. Buradaki sorunlarla ilgili yetkililerle köprü görevi görüp takipçisi olacağız. Gidip sürekli araştırmak, dilekçe vermekle olmaz; takip etmek de gerekir. Ben bunları görev olarak değil de gerçekten isteyerek yapacağım. Ben ileriye güvenle yürümek istiyorum. İdeallerim düşüncelerim var, sağlam basarak gitmek istiyorum.

Mutfakta Olacağım

İnsanlarla bire bir olmayı, konuşmayı, onların sorunlarıyla ilgilenmeyi seviyorum. Kendime öz güvenim tam; çözüm üretebileceğime, bu işi hakkıyla yapabileceğime inanıyorum. Çukurçayır, çok nezih bir mahalle oldu. Buradaki insanlara hitap edebileceğimi, muhtarlık görevini layıkıyla ve severek yapacağımı düşünüyorum. Vaatlerimden biri de şu: Her gün bir esnafımızda yemek yiyeceğim. İnsan bu anlamda da faydalı olmalı. Bu bir moraldir, motivedir. Ulaşabildiğim kadar insana ulaşmaya çalışıyorum. Gelen benim için gelecek, başka bir şey için gelmeyecek. İnsanların bana güvenebileceğine inanıyorum. Ben işin mutfağında olmak istiyorum, bu işi yapmak istiyorum. Halkımın takdirini almam benim için çok önemli.



Örnek Mahalle Olacağız

Gelişen ülkemizde, hızla büyüyen mahallemizde bende taşın altına elimi sokmak istedim. Kentimizin en güzide mahallelerinden biri olan, doğup büyüdüğüm, havasını, suyunu, taşını, toprağını, tüm yerleşkesini, tüm seçmenlerimi ve sorunlarını bildiğim mahallemde daha güzelini, daha iyisini ve kısacası Çukurçayır Mahallesini şehrimizin örnek mahallesi yapmak için çalışacağız. Mahalleme hizmetkar olmak için bu göreve talip olduk. Çıktığımız bu yolda Allah bizleri mahcup etmesin yar ve yardımcımız olsun.