Bu sezonun ilk lig maçında hem futbol hem skor olarak çok kötü bir performans sergileyen Trabzonspor’un ikinci haftadaki rakibi geçen yıllardan çok güç kaybeden Sivasspor’du. Ünal Hoca geçen haftadaki kadroda büyük bir rotasyona giderek maça başladı.. Mustafa, İbanez ve Kucka’nın yerine Hosseini, Novak’ı Olcay’ı monte etmesi ve stoperdeToure-Hosseini, ön liberoda Onazi-Sosa ikilisini yerleştirerek çekirdek kadroyu aşağı yukarı şekillendirmiş oldu.
 
İlk maçtaki yenilgi ve sönük futbolun yanısıra transfer yapılmayışının da dolayı maça ilgi azdı. Halbuki bu aylarda Trabzon’daki maçlarda rekor düzeyde taraftar olurdu. Ama maalesef taraftarlarımızın bu gibi kilit maçlarda takımlarını daha fazla desteklemeleri lazımdı. Trabzonsporlular her zaman takımlarının yanında olmalıdır. Ayrıca bu maça gitmeyenler, harika bir 45 dakikayı da kaçırmış oldu.
 
Karşılaşmaya Sivasspor’un ilk dakikada net pozisyonluyla başlamasının şokunu anında atlatan Trabzonspor, bu şoku lehine çevirecek şekilde oyun oynamaya başladı. Bu iyi oyun skora yansıtmayı başaran Trabzonspor ilk yarım saatlik dilim dolmadan 3-0’ı yakaladılar. Fakat bu farklı skor onları durdurmadı. Sivasspor kalesini adeta abluka altında alınarak çok net goller kaçırdılar.
 
İlk yarıdaki bu güzel oyunu izlerken “iştebu Trabzonspor ruhu geri geldi” dedik. Skora bakarak söylemiyorum, futbol olarak da mükemmel bir oyun oynadılar. İlk yarının uzatmasına yenilen golle soyunma odasına 3-1’liik net bişr skorla giden Bordo-Mavililer, ikinci yarıya neden bu kadar kötü başladılar anlamak mümkün değil. İlk yarı çok koştular ki ikinci yarıda duraklama devrine girildi.
 
Trabzonspor’un 45 dakikalık bir kondisyonu var..
Bunu her futbol adamı görür..
ÜnalHoca herkesin gördüğünü herhalde sen de görmüşündür.
Ona göre de tedbirini alırsın.
Trabzonspor’a 45 dakika yetti ve böylece 3 puanı almış oldu.