5 YERLİ 5 YABANCI 1 DE KAMİL AHMET
 
Trabzonspor transfer yasaklı olduğu için mecburen altyapısından yetiştirdikleriyle oynuyor, canla başla savaşıyorlar parmakla gösterilen bu çocuklar... Yoklukta sinekten yağ çıkartmak budur işte. Trabzon-Sivas maçına bakıyorum da 11’in de 5 tane Trabzonlu vardı. Yusuf Yazıcı, Aldülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak, Hüseyin Türkmen ve Kaleci Uğurcan Çakır. Yabancıları Toure, Nwakaeme, Ekuban, Rodallega ve Novak... 1’de Kamil Ahmet.. Nokta…

Sosa ve Onazi’siz Trabzonspor zorlanıyor mu? Hem de çok zorlanıyor… Ünal Karaman hoca orta sahaya Yusuf Yazıcı-Batuhan’ı deniyor olmuyor, Yusuf-Abdülkadir Ömür’ü deniyor olmuyor, Yusuf-Abdülkadir Parmak ikilisini deniyor yine olmuyor gibi. Elden gelen bir şey olmayınca da Trabzonspor oyun üretemiyor ve zorlanıyor, bu da çok normaldir diyelim. Gelelim maça, buna rağmen fırtınanın çocukları, Sivasspor deplasmanında rakibine oranla ilk yarıda çok daha fazla pozisyon üretti, hatta Rodallega, Ekuban ile goller kaçırdı, Yusuf Yazıcı’da iki tane serbest atış kullandı, tehlike yarattı. Ünal Karaman, Yusuf-Abdülkadir Ömür orta saha yanlışından döndükten sonra farklılık yarattı. Yani Yusuf-A.Parmak ile pas yüzdesi arttı ve bu bölgeye en azından direnç getirilmesin sağlandı.

Sivasspor’a gelince, Diabete ile hep hücum denemesi yaptılar, fakat Novak tüm atakları kesti diyebiliriz, yorulduğu anlarda da Aldülkadir Parmak Diabete’nin direncini kırdı. Dolayısıyla Sİvasspor ilk yarıda pozisyon yüzü göremedi Trabzonspor kalesinde. Durumu fırsata çevirmek isteyen Ünal Karaman, Kamil Ahmet’in ani çıkışlar yapmasını istese de Kamil Ahmet’in yetenekleri sınırlı olduğundan hamlesini başarısız sayabiliriz. Hüseyin Türkmen’den bahsedelim biraz da.. Yetenekli bir savunmacı ama benim gördüğüm eksiği hava toplarına çıkışta yetersiz, çalışması gerekiyor. Ekstra idmanlar yapması şart. Hüseyin bu eksiğini giderebilirse Trabzonspor’un uzun yıllar rahatlıkla formasını giyebilir, demedi demeyin… İkinci yarıda Sivasspor oyuna hakimdi. Uğurcan iki tane yüzde yüz gol pozisyonu çıkartı. Rybalka’nın sert şutuna son anda parmaklarıyla dokunması topun direkte patlamasına yolaçtı ki, bu Uğurcan’ın süper refleksiydi. Aferim…

Asıl konuya gelelim. Trabzonspor, Başakşehir maçında hakem faciasına uğramıştı. Gördük ki bu durum Trabzon-Sivas maçında da devam etti. Alper Ulusoy da ince ince Trabzonspor’u harcadı!. Örnek verelim. 34’de Emre Kılıç, Abdülkadir Ömür’ün ayak bileğine öylesine acımasız bir şekilde bastı ki, kesin kırmızıydı dedik ama Hakem Ulusoy, hiç oralı bile olmadı. Yerli Messi o pozisyondan sonra sakat sakat oynadı, ardından oyundan alındı. Yusuf Yazıcı’ya yapılan da es geçildi. 40’da sağ dizine sanki tır çarpmış gibiyle sarı karttı kesin ama Ulusoy oralı olmadı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Trabzonsporlu futbolcular direndi de direndi. Fakat 73’de çok garip bir iş oldu. Kamil Ahmet yine pozisyon hatası yaptı, Kone’de tabi ki affetmedi. İki dakika sonra Trabzonspor’un parmakla gösterilen oyuncusu Adülkadir Parmak süper ligimizde ender görülen harika bir gole imza attı ve beraberlik geldi.
Coşan Trabzonspor Nwakaeme ve Ekuban’ın şutları direkte patladı. Sonuç olarak olmayınca olmadı ve Bordo-Mavililer Sivas’ta iki puan bıraktı.