Bir maçın İlk yarısı ile ikinci yarısı arasında gece ile gündüz kadar fark olabilir mi?
Üç gün önce gördük ki oluyormuş.
 
Evet Beşiktaş-Trabzonspor maçından bahsediyorum.
 
İlk yarısı düşük tempoda, karşılıklı ataklarla geçen, Beşiktaş'ın gol bulma şansı,Fenerbahçe’nin bu sezon kazanma şansı kadar az olan bir oyun oynandı.
 
İkinci yarı ne oldu derseniz; her geçen dakika üzerinde daha fazla baskı hisseden, top tutmakta zorlanan, rakip takımın baskısına boyun eğen, skoru koruma derdine düşmüş asansör takım diye tabir edilen alt sıra takımlara benzedik..
 
Peki bunun tüm sorumlusu iki kırmızı kartı, bir de penaltıyı es geçen, sertliğe müsaade eden Hakem diyebilir miyiz?
 
Tabi hakem de etken ( bir maçta üç sakat verdik ) lakin ne hakem, ne tribün baskısı sorunun gerçek kaynağı değil.
 
Sorunun bence gerçek kaynağı kadro mühendisliği!
 
-Novak’ın yedeği İbanez
-Parera’nın yedeği Zeki
-Stoperlerin yedeği bile yok
-Sosa’nın, Onazi’nin yedeği Batuhan
-Rodellega (Asla Trabzonspor’un birinci forveti olamaz) yedeği Ekuban
 
As futbolcu ile yedek futbolcu arasındaki kalite farkı bu kadar olmaz. Sosa’nın sakatlanması sonrası oyuna giren Batuhan ile düştüğümüz durum ortada.
 
Sonuç itibariyle 11 iyi futbolcumuz var ama günümüz futbolu 11 oyuncu ile oynanmıyor.Her mevkinin en az iki iyi adamı olmalı yani 18-24 arası birinci sınıf futbolcunuz olmalı..
 
Bu sebepten dolayı as futbolcularla oynarken Alman panzerine benzeyen takım sakat ve yorulmaya bağlı değişikliklerden sonra San Marino’ya dönüyor.
 
İlk yarının son maçı yani bu hafta oynayacağımız Rizespor maçı hem küme düştüğü yıl yaşanan olaylar, hem de puan tablosunun dibinde olması itibariyle oldukça zor geçeceği aşikar. Ayrıca  Joa Parera’nın cezalı, Sosa ve Zargo Toure’nin sakat olması nedeniyle de işlerin iyice zorlaşacağını düşünüyorum..
 
Sonuç itibariyle yönetim hedefini belirleyip ara transferde gereğini yapmalıdır. Hedef şampiyonluk ise en az 3 ( stoper, Ön libero, forvet ) ileriye dönük çok yönlü bir kadro ise 6, hedef yok ise transfere gerekte yok.
 
Saygılarımla