TrabzonsporAvrupa’yagitmek Erzurum ise lige tutunmak için mücadele ediyor. Her iki takım için de kritik bir sınavdı bu maç. Trabzonspor Yusuf ve Kâmil Ahmet’ten yoksun bir kadroyla Erzurum’a gitti. Maç yoğun kar yağışı altında başladı. Bu iklim şartlarına Erzurumspor alışkın olacak ki kötü hava şartları onların futbolunu hiç etkilenmedi. Aksine olumlu etki yaptı. İlk yarı boyunca Trabzonspor’u ezdiler diyebiliriz.
 
Trabzonsporlu oyuncuları sahada görüyoruz fakat, dağınık ve hatalı oynamalarından dolayı onları tanımak mümkün değildi. Ne orta saha varyasyonları ne kanat organizasyonları hiç birini göremedik bunun tam tersi Erzurumspor takımı kanatları çok iyi kullandı,. Hele hele Obertan’la sağ kanadımızı adeta felç ettiler. Biz bunları dışarıdan görebiliyorsakÜnal Hoca’nın da oyuncularını bu konuda uyarması gerekmektedir. İlk yarıyı hiçbir varlık göstermeden 0-0’ la tamamladık.
 
İkinci yarı kadrolarda değişim göremedik. Ben şahsen Amiri Olcay değişikliğini bekliyordum. Fakat Hoca Amiri’nin kötü oyununu 60:’ıncı dakikada ancak fark etti ve bu dakikada bu hamleyi yaptı. Erzurumspor ikinci yarıya da iyi başladı. Fakat ilk gol pozisyonuna giren taraf Trabzonspor’du. 48’inci dakikada Nwakaeme topu direğe nişanladı. Bu gol girişimimizin ardından Erzurumspor2un atağını izledik. Kalemizde genç Uğurcan’ımız mükemmelbir kurtarış yaparak gole izin vermedi. Bu güzel kurtarıştan sonra oyuncularımıza biraz olsun güven geldi. Nitekim 489’de direğe takılan Nwakaeme, 64’te bu kez affetmedi ve takımına 3 puan getiren golü attı.
 
Kötü oyununun güzel süsü, bana göre bu şık goldü. Çünkü kötü oynayıp kazanmamız bizim açımızdan çok iyi oldu. Alınan bu 3 puan bize Avrupa kapısına dayanmamıza biraz daha yaklaştırdı diyebiliriz.

Bir de Yusuf’a değinmek istiyorum.
 
Geçen hafta bu evladımızı yuhalayan kişiliksizler, bu kötü oynayan orta sahayı izledikten sonra düşünmelidirlerki Yusuf’suz bir orta saha Trabzonspor’da olmaz. Sosa bu yükü tek başına kaldıramaz. Bakın Amiri’nin hiçbir olumlu hareketini göremedik. Orta alanda oynayan diğer oyuncular da geriye yardıma gitmediler. Onun için de Trabzonspor çokkötü bir oyun sergilemiş oldu. Eğer her iki takımı da tanımayan birisi bu maçı izlemiş olsa Erzurumspor’u Avrupa’ya Trabzonspor’un ise küme mücadelesi veren bir takım olduğu kanaatine varır diyorum. Ancak tecrübeli ayaklarımız sayesinde çok kötü oynasak da neticeye gitmesini bildik.