Trabzonspor, Beşiktaş’ı ilk yarıda adeta perişan etti. Nwakaeme her zamanki gibi müthişti. Yusuf Yazıcı ve Sosa’yı da çok beğendim. Abdülkadir’ler de çok iştahlı oynadılar. Trabzonspor normalde ilk yarıyı 3-0 önde kapatması gerekirdi ama olmayınca olmadı. Asıl kafamıza takılan konuya gelelim. Maçın hakemi Fırat Aydınus hep pozisyonların içerisinde kaldı. Benim hatırladığım 3 tane pozisyonda Trabzonspor’un oyununu bozdu. Çok ilginç değil mi?
 
İkinci yarıda da aynı şeyler oldu. Fırat Aydınus pozisyonların içerisinde kalmaya sanki yemin etmişti. Düşünün Rodallega, Aydınus’a bile çalım atma durumuna gelmesi şaşkınlık yaratıcıydı.
 
Trabzonspor’un inanılmaz temposu Barcelona’yı aratmadı. Tam da bu sırada Uğurcan Çakır’ın kritik bir kurtarış yaptığına tanık olduk, o topu her kaleci çıkaramazdı. Uğurcan bunu yaptı ve takımını da ateşledi. Devamında Abdülkadir Ömür’ün süper ortasına Novak aynı güzellikle kafayla dokunuşu ve topu filelere göndermesini taraftarları da çılgına çevirdi. Çünkü harika goldü. Seyircisi desteğini tam arkasına alan fırtına, Akyazı’da Beşiktaş’a top göstermedi ve oyunun kontrolünü de tam olarak eline aldı. Doksan dakika müthiş temposunu düşürmeyen Trabzonspor’u kesinlikle alkışlamamız gerekiyor. Trabzonspor’un son maçı olduğu için Akyazı’da bordo-mavili futbolcuların coşkusunu görmenizi isterdik, herkes iki kişilik oynadı. Hak ettiler mi galibiyeti, dibine kadar hakettiler. Kagawa’nın beraberlik golünden sonra Yusuf Yazıcı’nın topu direkten döndü. 26’ıncı kez oldu bu. Bir dakika sonra Yusuf Yazıcı’nın Ronaldo golüne şapka çıkartmak gerekiyor: 2-1. Ünal Karaman hocaya da ayrı bir parantez açalım. Eski hocasını yenmesi büyük başarıdır. Şenol Güneş’i Trabzon’a yenmek büyük meziyettir. Tebrikler Ünal hoca.
 
Federasyon’a da bir taş atalım. Trabzon’da iftar vakti 19.41’di. Maç saati 19.00.. Normalde bu maç saat 20.30’da oynatılabilirdi ama kabul görmediğini öğrendik. Yazık. Buna rağmen Trabzonspor taraftarları tribünleri full doldurdular. İftarlarını stadyumda açtılar. Nokta. Sonuç olarak, Fırtına, Beşiktaş’ı Trabzon’da evire çevire mağlup etti. Çok farklı bir galibiyet de elde edebilirdi. Neyse, Trabzonspor puanını 60’a çıkarttı. 3’üncü Beşiktaş ile aradaki puan farkını da 2’ye indirmiş oldu. Ligin son maçında Beşiktaş, Kasımpaşa ile berabere kalır, Trabzon’da Rizespor’u mağlup ederse Trabzonspor, bu ligi 3’üncü bitirecek. Olur mu olur? Son bir hatırlatma yapalım. Trabzonspor’u Avrupa kupalarına katılamama ihtimali var. Eğer Trabzonspor Avrupa’ya gidemezse malum sebeplerden ötürü geçmiş başkan acaba yatağında rahat uyuyabilecek mi doğrusu bunu çok merak ediyorum…