2 lig, bir de kupa maçını deplasmanda oynayıp evine dönen Trabzonspor, ligin centilmen takımlarından biri olan Akhisarspor’u konuk etti. Aslında Akhisar’ın kadrosuna bakan bu takımı adeta ikinci bir Trabzonspor takımı olarak görebilir. Çünkü kadrosundaki oyuncularından büyük bir bölümü Trabzonlu..
 
Kupada ve son Kasımpaşa maçlarını rezil oynayan Trabzonspor’un Akhisar sınavına bir göz atalım.
Geçen haftaki kötü futbolun tam tersi Akhisar spor maçına oyuncularımız arzulu ve istekli başladılar. İlk yarı boyunca da oyunu hep rakip sahada oynadılar.
 
Trabzonspor2un en büyük hatası kenarlıkları kullanmaması.. Hadi sağ taratan bir nebze orta geliyor ama bunu sol taraf için söylemek mümkün değil. Trabzonspor’un ısrarla göbekten oynamasına anlam veremiyorum.
 
Bir de Ekuban’ın çok top ezmesi bir hayli Trabzonspor’u zorladı. Eper çok çalım yapıyorsanız bu çalım sonrası kaptırılan bu toplar bize atak olarak geri dönüyor. Onun için bazı oyuncularımızı uyarmamız gerekir.
 
İlk yarıyı özetlersek Trabzonspor’un net 5 gol pozisyonu var. Bunun yanında da Akhisar’ın 2 tane net gol pozisyonu olduğunu söylemek mümkün.
 
Her iki takım da ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı. Ancak ilk yarıdaki baskılı başlamamızı 2. Yarıda göremedim. Aksine Akhisar daha hızlı başladı oyuna. Bunun da semeresini 65.dakikadaki ders niteliğindeki kontra atakla attıkları golle gördüler.
 
Dakikalar 70’i gösterirken köşevuruşundan gelen topa Nwakaeme iyi vuruş taptı ve eşitliği sağladı. Golden sonra Trabzonspor hırslanarak, baskısını arttırdı ve 76.dakikada Abdülkadir Parmak’la bir de penaltı kazandı. Vuruşu yapan Sosa skoru 2-1’e getirdi. Bu golden sonra Akhisar kendi yarı sahasından çıkarak gol aradı. Fakat bunu başaramadı.
 
Böylece kritik karşılaşma Trabzonspor’u 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.
 
TARAFTARLARA DUYURU
 
Ben tüm taraftarlarımıza sesleniyorum. Ekuban’a gösterilen sabır neden kendi öz evlatlarımıza gösterilmiyor. Bu Yusuf bizim çocuğumuz.. Başka Yusuflar yok. Onun için de herkes tahammül etmesi lazım. Aksi halde genç yaşta bu çocuklarımızın hepsini kaybederiz.