Milli aranın fikstürde neden olduğu boşluk sebebiyle 15 günlük bir süre birbirimizden uzak kaldık.Türk milli takımında birkaç yıldır yaşanan saha dışı adamcılık ve saha içi kötü sonuçlar sebebiyle maçları eski keyfimizle izlemediğimizi de dikkate alırsak futboldan  uzak kaldık dersek yanlış olmaz.
 
Hazır söz milli takıma gelmişken sözümüzü de esirgemeyelim.
 
Milli takımı küme düşüren Federasyon başkanı Yıldırım Demirören ve Hoca Mircea Lucescu’nun  hiçbirşey olmamış gibi aynı koltukta devam etmeleri kabul edilemez.
 
Derhal gereğini yapmalı istifa etmelidirler…
 
Gönül isterdi ki milli takımımıza sayfalarca methiye düzelim lakin “ bu lahana bu kadar besmele kaldırmaz “ misali kısa tutup geçelim esas meselemize.
 
Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesi her iki takımın kadro yapısını bir irdeleyelim;
 
Genel olarak milli takım dönüşleri milli takımlara topçu yollayan kulüpler için hüsran olur.
Çünkü milli takımdan geç dönen oyuncular bir yada iki idmanla  ancak maça çıkabilirler. Fenerbahçe kulübünde Galatasaray maçında cezalı duruma düşen Jailson ve Soldado’ya bir de milli takımdan sakat dönen Hasan Ali Kaldırım’ın eklenmesi ile zaten başı sakatlar ile dertte olan takımda işler iyice zora girdi.
 
Volkan Demirel, Nabil Dirar ve Aatıf’ın kadro dışı olması, Mehmet ekici ve Mehmet Topal’ın uzun süreli sakatlıkları da bunlara eklersek belki de lig tarihinin en zayıf Fenerbahçe'si ile oynayacağız diyebilirim.
 
Trabzonspor cephesinde ise işler Fenerbahçeye nazaran süt liman. Trabzonspor Yusuf ve Abdulkadir’in milli takıma çağrılmaması ile bütün hafta maça Onur-Burak hariç tam kadro hazırlandı. Çok iyi bir golcü olmasına rağmen takım bütünlüğünü bozan Burak ve de kadro dışı kalma sebebini tam olarak bilmediğimiz Onur’un yokluğu mutlak hissedilecektir.
 
Tüm bu veriler eşliğinde, saha ve seyirci üstünlüğü de kendisinde olan ev sahibi takım Trabzonspor’un maçın tartışmasız favorisi olduğunu söyleyebilirim.
 
Dolayısı ile artık şeytanın ayağının kırılma vakti gelmiştir. 2010-11 den bu yana rakibe galibiyeti bulunmayan Trabzonspor’un bu bağlamda tabuları yıkacağı maç bu maçtır.
 
Bu maçı kazanırsak şehir bütünleşir, yüzler güler, kongre güzel geçer, Burak - Onur unutulur,herşey güzel olur.
 
Kaybedersek Allah korusun düşünmek bile istemiyorum!...
 
Saygılarımla