Trabzonspor’un üç eksiği olabilir, bu beşte olabilir ama şartlar ne olursa olsun Trabzonspor dünkü Bursaspor maçını mutlaka kazanmalıydı.
Haftalar önce Kayserispor’akendi sahasında 3-2’lik bir mağlubiyet var.
Bu haklı olarak Rizeli hemşerilerimizi biraz üzmüştü. Ama iş döndü dolaştı geldi ve bir taraftna Rizespor alanyaspor maçına diğer taraftan da Trabzonspor Bursaspor maçına kilitlendi.
Bu noktadan sonra Trabzonspor dün akşam sahaya çıkacaktı ve Bursaspor’u mağlup ederek hem Rizespor’un gönlünü alacaktı hem de komşu takımın ligde kalmasını sağlayacaktı.
Bakın Trabzonspor’un şampiyon olduğu yıllara bakın. 6 şampiyonluk yıllarına bakın.
Ligde Zonguldakspor var, Samsunspor var, Orduspor var, Giresunspor var ve yine Rizespor var.
Bunlar Trabzonspor eğer bir ağabeylikrolünü üstlenecekse ki bu fırsatı tepti ve mutlaka Rizespor’u ligde tutmalıydı.
Bu Rizespor lehine hatır gönül işi yapsın diye söylemiyoruz. Trabzonspor’un gücü, Bursaspor’u yenecek güçtedir.
Aylardır Bursaspor ikinci yarıda iki tane maç kazanmış ilk yarıyı 27 puanla tamamlamış.
İkinci yarıda iki tane maç kazanmış üç, dört kerede beraberliği var.
13 haftadır yeniliyor Bursaspor bu takım geliyor Akyazı Medical Park’ta 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen dokuz dakikada iki gol atıyor.
Bu asla kabullenilemez bunun bir bedeli olmalı.
Bu bedeli Ersun Yanal yarından itibaren ödeyecek diye düşünüyorum ben.
Ersun Yanal’ın Trabzonspor’un başında kalması düşünülemez diyorum.
Ama bir şey daha var geçen hafta son 10 gün içinde yaşanan haciz olayları da var.
Bu da hem yönetim kurulunu hem de sayın Usta’yı derinden sarstı.
Bunun üzerine böyle bir mağlubiyet ki sabah saatlerinde Aziz Yıldırım çıkıyor divan toplantısında, mali kongrede Trabzonspor’un Bursaspor’a yenileceğini söylüyor.
Siz geliyorsunuz ve Bursaspor’a 2-1 mağlup oluyorsunuz. Muharrem Usta’ya çok destek verdim, belki bundan sonra da vereceğiz.
Ama acilen atması gereken adımlar var öncelikleErsun Yanal ile yollarını ayırması lazım ondan sonra Bursaspor maçında topu saha sola çeviren ne kadar oyuncu varsa onlarla da bir operasyon yapması lazım.
Siz bir Rize ile beraber Trabzon şehri arasında düşmanlık tohumlarını ekemezsiniz. Bu tohumları ekmeye çalışan kimse bunlara mutlaka bir fatura çıkarılmalı. Bu işin telafisi yok elbette yerel basın bu işi irdeleyecek, yerel basının manşetleri olacak, yerel basın eleştirecek ama bu işin telafisi ancak kelleyle olur. Buda Ersun Yanal’dan başlamalı zaten haftalardır dalga geçiyor kendimizi geliştiriyoruz diyor.
Siz paf takım mısınız?, yoksa siz Abdulkadir misiniz? Trabzonspor emekleyeme başlayan bir takım mı, değil. O zaman neyin kendini geliştirmesi. Trabzonspor ne olursa olsun gelecek sezona Ersun Yanal ile başlamamalıdır.
Zaten bu saatten sonra Trabzonspor belki de kongreyi de düşünecektir diyorum ben. Çünkü bu işin siyasi yansımaları olacaktır, bu işin ekonomik yansımaları olacaktır, komşu kentin tepkisi olacaktır. Yıllardır Trabzonspor ile Rizespor geçmişte sıkıntılar yaşamıştı ama son dönemde Kayseri maçına gelinceye kadar ciddi bir dayanışma vardı.
Bunu kırmanın hiçbir anlamı yok. Şunu da diyebilirsiniz Bursaspor son maçtı çıktı, istedi, oynadı ve aldı diyebilirsiniz. Ama sizin yaptığınız ne var. Dokuz dakikada yenilen iki golü kime anlatacaksınız? Ben şahsım adına Ersun Yanal’ı kınıyorum. Ben yine şahsım adına çok üzüldüğümü belirtiyorum. Çünkü biz Kocaeli’nde yaşıyoruz.
Hem burada, hem Değirmendere’de, hem İstanbul’da birçok arkadaşım var onlara hesap vermekte günlerdirzorlanıyordum bundan sonrada zorlanacağıma inanıyorum. Bizler Trabzonspor’a yönetici olarak hizmet ettik eğer Muharrem Usta bugünden sonra olaya el koyup operasyonlar yapmazsao koltukta oturmasının da zor olduğunu söylemek istiyorum.
Bunu 2010-11 sezonundan sonraki haklı davamızın peşinden yine gideceğiz ama bu Akyazı’da yaşanan bu olay 2010-11 şampiyonluğumuza ağır darbe vurmuştur diye düşünüyorum.