3+1 mi olsun, 5+3 mü olsun, 8+2 mi olsun, 11 mi olsun, 15 mi olsun, kaçı oynasın, kaçı yedekte beklesin, kaçı tribünde otursun gibi onlarca fikir spor kamuoyunu zaman zaman meşgül ediyor.
 
Bir kısım bunları tartışırken bir kısım da Futbolda yerli yabancı olmaz ‘’ Futbala yabancı’’ olur diye karşı bir tezle feryat ediyor. Futbol bir temaşa oyunudur ve ‘’yabancı sınırlandırılması olursa Trabzonspor sağ bekinde Pereira yerine Zeki Yavru oynayacaktı.’’ diyor.
 
Tam o da haklı, bu da haklı denilecek türden bir mesele!...
 
Ortalık durulup sesler kesilince bu sefer de şimdi görevine son verilen Milli takımlar teknik direktörü Mircea Lucescu’nun feryadı yükseliyor ‘’ Yerli oyuncular kendi takımlarında yeterince süre alamıyor’’ diye. Haklı da…..
 
Yani çok fazla yabancı var!...
 
Veee hoooop sil baştan aynı tartışmalar tekrar ekranlara taşınıyor.
 
Peki hiç düşündünüz mü milyon eurolara her yıl 100’ün üzerinde futbolcu ithal eden
Türkiye neden 10 tane yabancı hakem ithal etmez!
 
3 Gün önce oynanan Galatasaray- Trabzonspor maçında sonucu tayin edecek derece de fahiş hatalar ( verilmeyen iki kırmızı, verilmeyen bir penaltı) yapılmış, otoritelerin ortak kanaatine göre ‘’ maç bir ekipten  alınıp diğerine verilmiş’’ iken bile yabancı hakem gündeme gelmez!
 
Üstelik bu 10 hakemin maliyeti bir futbolcunun bonservisinin çeyreği etmeyeceği halde.
 
Cevabı yine ben vereyim.Başta da yazdığım üzere Futbol bir temaşa oyunu ve beklenen ‘’Adil bir yönetim’’ değil, ‘’ Çoğunluğun eğlenmesi ve mutlu olması için gerekli ortamın sağlanması’’.
 
2009-2010 sezonunda Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe taraftarlarının Stadı ateşe vermekten, Polis otolarını ters çevirmeye, Benzin istasyonlarını kundaklamaya kadar varan bir sürü eylemi gösterdi ki bu genç ve testosteron seviyesi yüksek topluluğu mutsuz etmek tehlikeli.
 
Kendi menfaatlerini koruma noktasında ‘’Vicdan, Kul hakkı, Allah korkusu vs…’’ gibi hiçbir ahlaki engeli olmayan köklerinden uzaklaşmış, dejenere olmuş bir kitleyi uyuşturmanın en kolay yolu da futbol. Hem öyle iyi oynayanın kazandığı değil Güçlülerin daima kazandığı futbol.
 
Ve bu KİRLİ ÜRÜN alıcısı olduğu sürece bize futbol diye sunulmaya devam edecektir.Futbol diye bize sunulan bu ürünün inşaatçı terimiyle ‘’taşıyıcı kolonu’’da eğitim seviyesi düşük, ahlaki değerleri zayıf Türk hakemleridir.Bu sebeple yabancı hakem istemezler.
 
Bizim fikrimizi merak ediyorsanız YABANCIDAN YANAYIZ ama FUTBOLA YABANCIDAN değil bu KİRLİ DÜZENE YABANCIDAN YANAYIZ!!
 
Saygılarımla