Bazı maçlar özeldir.
 
Rakibinle oynuyorsundur (TS - Başakşehir ) özeldir veya derbi maçıdır ( TS- Fener, TS-GS ) özeldir..
Transfer tahtasını açtıramadığı için devre arası transfer sezonunda takımını takviye edemeyen, sakatlıklarla başı dertte olan Trabzonspor’un genç ve tecrübesiz kadrosu için Sivas maçı bir çıkış maçı  olarak değerlendirilmektedir.
 
Rakip Sivasspor için ise alt sıralardan uzaklaşma ve avrupaya göz kırpma adına önemli bir basamak olarak nitelendirilebilir.
 
İşte bu ve benzeri kıstaslar bu maçı fazlası ile özel kılıyor.
 
Maça geçmeden önce iki takım kadrolarına bir göz gezdirelim;
 
Her iki takım da ilk yarılardaki gücünden uzak, her iki takım da ikinci yarıya mağlubiyetle başlamış…
 
Trabzonspor Kaptanı (mastrosu) SOSA’dan, Sivasspor’da sahaya aklını koyan lider oyuncusu ROBİNHO’dan mahrum kalmış.
 
Sivas’ta maç yapmanın iklim şartları itibariyle en zor olduğu dönem!..
 
Velhasıl kazananın yukarıya doğru bir ivme yakalayacağı, kaybedenin ise tabiri caizse serbest düşüşe geçeceği 3 puanın ötesinde bir maç !...
 
Şimdi maç öncesi değerlendirmemize bir nokta koyalım ve gelelim maça;
 
Maç ilk  20 dakikası iki takımın birbirini test ettiği, karşılıklı cılız ataklar şeklinde geçti.
 
Bu dakikayı takip eden 10 dakika Sivasspor baskıyı artırdı ve Trabzonspor savunmasını bunalttı.10 dakikalık bu süre sonunda tekrar iki ekipte oyunu rölantiye aldı.Karşılıklı cılız ataklarla ilk yarı noktalandı.
 
Trabzonspor dakika 40’ta ilk kornerini kullandı dersem ne kadar vasat bir futbol oynadığımızı anlarsınız Biz vasat bir futbol oynadık rakip çok iyi filan sanılmasın iki ekipte ilk yarı itibariyle vasatın üzerine çıkamadı..
 
İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha tempolu başladı. Önce Abdülkadir sonrasında da Ekuban ile Trabzonspor gole yaklaştı. Hemen ardından dakikalar 54’ü gösterirken bu sefer Sıvasspor gole çok yaklaştı.Bu dakika da Uğurcan harika bir kurtarışa imza attı.
 
Dakikalar 66’yı gösterirken Ünal Hoca geç kalınmış bir değişiklik ile Abdülkadir Ömür’ün yerini Batuhan’ı oyuna aldı.
 
Dakikalar 73 ü gösterirken sıralı hatalar zincirinde Sivasspor golü buldu. Olmayan bir serbest vuruşta önce Kamil ahmet sonra Toure adamını kaçırdı ve topu filelerde gördük.
 
Tam ne oluyor derken Abdülkadir Parmak deyim yerinde ise “parmak ısırttı” ve mükemmel bir gole imza attı.
 
Dakikalar 80 i gösterirken Nwakame tüm Sivas takımını terse yatırdığı pozisyonda Sivasspor Kalecisi aynı güzellikte bir kurtarışa imza attı ve gole izin vermedi.
 
Son 10 dakika iki topun direkten döndüğü, iki pozisyonu da kalecinin önlediği müthiş keyif veren bir Trabzonspor seyrettik.
 
Bu dakikaları 30-40 dakika çıkarabilirsek gelecek bizim..
 
Saygılarımla