Geçen hafta Kasımpaşa’ya 4-1 gibi ağır bir skorla mağlup olan ve düşme hattının hemen üzerine ligin dibine demir atan (2 Galibiyet,3 Beraberlik ve 4 Mağlubiyet) Göztepe’ de hafta içi radikal bir kararla hocanın görevine son verildi.
 
Kötü gidişe bir son vermek, bir galibiyet serisi yakalamak adına futbol takımlarının işler kötü giderken en sık kullandığı yöntemdir hoca değişikliği..
Dolayısıyla bu maç Göztepe tarafında oyuncular için hayati önemde, kazanmak adına varlarını, yoklarını ortaya koyacakları bir maçtı..
 
Trabzonspor kanadında ise durum daha dramatik..Sakatlıktan geri gelecek oyuncuların hayali ile başlayan yeni haftanın sonunda yeni sakatlıklarla yıpranmış bir ruh hali mevcuttu. Bu durum sezon başından beri o kadar çok yaşandı ki artık yadırganmıyor bile.
 
Peki maç önü böyle iken yeşil zeminde neler yaşanda;
 
Misafir ekip Göztepe maça tabiri caizse haddini bilerek başladı. Trabzonspor’u kendi yarı sahasında karşılayan misafir ekip zaman zaman futbol oyun kuralları dışına sarkan bir sertlikle mücadele etti. Rakibin sert oyunu hakem tarafından da cezalandırılmayınca Trabzonspor’un usta ayakları her dakika biraz daha sindi. Zaten sakatlıklarla başı dertte olan ev sahibinde, Usta ayaklar da sahne alamayınca bir türlü istediği pozisyonları üretemedi.
 
Oyun planı hızlı toplarla Trabzonspor defansının arkasına koşular yapmak olan misafir takım bu koşuların birinde de Dakika 31’i gösterirken Jerome ile golü buldu. Golden sonra da cılız birkaç pozisyon hariç Trabzonspor’da mağlubiyete bir reaksiyonuna şahit olamadık.
 
İkinci yarı Doğan Erdoğan yerini Kamil Ahmet’e, Ahmet Canbaz’da yerini Advijaj’a bıraktı.Bu değişiklikle birlikte ikinci yarı oyun ev sahibi lehine evrildi. Evrildi evrilmesine lakin değişmeyen Organize bir şekilde devam eden birşey vardı. Sertlik ve bu sertliğe prim tanıyan hakem Fırat Aydınus ve triosu.
 
5 dakika içerisinde Sosa’nın bileğine basılmak suretiyle bir kırmızı, Sörloth’un bileğine basmak suretiyle de bir Penaltı sümen altı edildi.
 
Bu sürede kısıtlı kadrosuna rağmen Bordo mavili oyuncuların maçı döndürmek adına müthiş bir efor ortaya koyduklarını da söylemeliyiz. Lakin her ikili mücadelede kendini yere atan ve dakikalarca yerde yatan misafir ekip oyuncuları ve Hakem aydınus’un oyunu soğutmaya yönelik bu eylemlere müsamaha eden yönetim şekli temponun artmasına engel oldu.Tempo yükselmeyince yeterince boş alan bulamayan ev sahibi ekip gol bulamadı ve lider olma şansını tepti.
 
Bunca olumsuzluğa rağmen maçın adamının Göztepe kalecisi Beto olduğunu ve birçok gollük pozisyonda kalesinde devleştiğini söyleyelim.
 
Bir kez daha denizi geçip derede boğulduk. İyi tarafından bakarak vardır bunda da bir hayır diyorum….
 
Haftaya buluşmak üzere…..