Sevgili okurlar henüz Yusuf’un eksikliğini dolduramamış olsak da takım olarak her kulvarda iyi şeyler yapmak üzere yola çıktık.
Geniş kadromuz bu amaca hizmet için kuruldu.
Sezon başı hazırlıklarının hemen peşinden oynadığımız Avrupa maçlarında birini eleyip diğerini kendi evinde mağlup ederek kendi sahamızda tur atacağımız maçı oynamak için bekliyoruz.
Buraya kadar her şey güzel giderken ligde de iddiamızı sürdürebilmek için önümüze gelen her maçtan iyi sonuçlar almak zorunluluğu var.
Nitekim Kasımpaşa beraberliğinden sonra zor da olsa Malatya’yı yenmek fikstür azizliğinin getirdiği ilk ayağını geçmemizi de sağladı.
Sırası gelmişken fikstür azizliğindeki kastımı açmak istiyorum.
Sevgili okurlar; Avrupa için zorluk derecesi bayağı yüksek AEK maçını Yunanistan’da oynadıktan sonra ligin en hazır takımı Malatya yerine herhangi bir takımla oynayabilirdik.
Dahası Perşembe günü rahat sayılsa da tura zarar vermeme adına tüm ciddiyetimizle oynayacağımız bir AEK maçından sonra bu kez ikide iki yapmış diğer ligin en hazır bir takımı olan Fener’le üstelik kendi sahasında bir derbi maçı oynayacağız.
Fikstür azizliği dediğim olayın birinci ayağını geçmiş olmamıza rağmen zorluk derecesi bir hayli yüksek bu maçı daha ileri bir tarihte oynayabilirdik demeye getiriyorum.
Bu sonuçta bir temennidir.
Ben de en az sizin kadar bu maçlardan da başarı ile çıkacağımıza inananlardanım.
Maça gelince; yazının başından beri bahsettiğim hazır takım Malatya’nın hocası takımına, takımımızı bayağı iyi ezberlettiği maçın başlaması ile belli oldu.
Nwakaeme ve Abdülkadir’i adam ve de saha markajı ile durdurunca özellikle orta sahada topu ayağında saklayan ve de birkaç korner atan takım Malatya idi.
Bu devrenin 40. dakikasında ilk köşe atışını atıp 45’te de golü bulup devreye moralle giren de biz olduk.
İkinci yarıya daha derli toplu başlayan takımımız ikinci golü de bulunca Malatya’nın gardı hepten düştü.
Sonuç olarak iki Abdülkadir’leri ile Sosa’yı bir kenara koyarsak Shorlot’un durumu şaşırttı.
Ekuban yeni gelen transfere üç golle tepkisini gösterirken Shorlot gençliğinin etkisi olacak ki tepkisini sahada gezinerek verdi.
Görünen o ki Obi Mikel (biraz daha düzelse de) ve hazırlıksız gelen yeni transfer şimdilik tek handikabımız olmaya bir süre daha devam edecek.
İyi haftalar.