Başlangıçlar çok önemlidir. Zafere ulaşmak için iyi bir start Trabzonspor’u ateşleyecekti. Ama o da ne daha ikinci dakikada Trabzonspor mağlup duruma düştü.
Geçen yılda değindiğim gibi Trabzonspor’un orta sahasını Okay’ın kaldırması güç, eğer takviye yapılırsa belirleyici değil ama tamamlayıcı oyuncu olabilir.
Trabzonspor hem Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan hem de Süper Kupa’yı müzesine getiren Konyaspor önünde çok zorlandı.
Burak’ın beraberlik golüne rağmen maçın ikinci yarısında yenik duruma düşmekten Kucka’nın çizgi üzerinden çıkardığı topla kurtuldu.
O pozisyon gol olsa Trabzonspor’un başlangıcı da bitişi de kötü olacaktı.
Kucka’nın kurtarışına rağmen Trabzonspor 90.dakikaya kadar sıkıntılar çekti. 90+6 gösterildiğinde Rodallega sahaya girdi,Burak biraz daha markajdan kurtuldu.
Sağ kenarda makine gibi işleyen Pereira, Olcay ve Burak iş birliği Medical Park’ta şampiyonluk demiyorum, Muharrem Usta’nın dediği gibi söylüyorum! Şampiyonlar Ligi’ni getirecekti.
Trabzonspor yönetimi belli ki Ersun Yanal’ın da ısrarıyla birlikte Burak Yılmaz transferini gerçekleştirdi.
Ama Burak öyle bir başladı ki sanki 2010-11 sezonundan sonra hiç Trabzonspor’dan ayrılmamış gibiydi.
Kafayla attığı beraberlik golünü bir kenara koyuyorum zaferi getiren altın vuruştaki topu alışı, savunmayı oyundan düşürüşü ve kaleciyi çaresiz bırakacak noktaya bırakışı tek kelimeyle muhteşemdi.
Trabzonspor’un bu üç puanlık galibiyetinden çok Burak Yılmaz’ın dönüşü,2 gol atışı Trabzonsporlu taraftarları 2010-11 şampiyonluğu gelmiş kadar mutlu etti.
Ben inanıyorum ki bugün Trabzonsporlular en mutlu günlerini yaşayacaklar.
Yerel gazetelerini alacaklar, kimisi çay ocağına giderek çayını yudumlayacak, kimisi lokantaya giderek kebabını yiyecek. Kimiside bugün çubuklu formaları satın alıp Almanya’nın, Fransa’nın,Hollanda’nın yolunu tutacak.
Bu mutluluk Trabzonsporlu taraftarların hakkı ama önemli olan kazanırken önlem alabilmek. Eğer Trabzonspor bu orta sahaya takviye yapmadan Saraçoğlu’na giderse kötü Fenerbahçe’ye bile kaybedebilir.
Önünüzde bir haftalık süre var eğer transferi bilen yönetimseniz Atiba tipi oyunu iki yönlü oynayacak acil bir transferi gerçekleştirirsiniz.
Trabzonspor’da yönetici olarak çok transfer yaptım. Eğer görüş sorulursa deneyimlerimi de paylaşırım.
Bizim Trabzonspor’dan başka neyimiz var ki?