İlk yarıyı 17 maçta 29 puanla liderin ardında ikinci bitiren Trabzonspor ile lige çıkan takımların genel itibariyle çıktığı yıl düştüğü Türkiye liginin ilk yarısını 22 Puanla 10ncu sırada tamamlayan süper ligin çiçeği burnunda ekibi Göztepe’nin maçı.
 
Bir başka söylemle İlk yarının iki flaş ekibinin maçı.
 
Aynı zamanda ikinci yarının hayal kırıklığı yaratan iki ekibin maçı.(Trabzonspor 6 hafta da 18 puandan 4 puanı - Göztepe 6 Hafta da 18 puandan sadece 3 puanı hanesine yazdırabildi)
 
Devre arası Transfer döneminde kadrolarını takviye eden küme düşme adayı takımların soğuk nefesini ensesinde hisseden Göztepe ( düşme hattı ile arasında 1 puan) ile İleride kötü rüya görmemek adına mutlak kazanmak isteyen Trabzonspor’un maçı.
 
Maç iki ekibin karşılıklı atakları ile başladı. Herhangi bir ekibin bariz baskısından bahsedemeyeceğimiz bu bölüm 25 dakika sürdü.Dakikalar 26 yı gösterirken Yusuf Yazıcı - Rodellega işbirliği ile sahnelenen “kontra atağa nasıl çıkılır”dersi niteliğinde ki pozisyonda Yusuf’un dönen şutunu Rodellega tamamladı ve skoru 1-0 ‘ a getirdi.
 
Bu dakikadan sonra beraberliği yakalayabilmek adına baskılı bir Göztepe,skor avantajı ile sahasına çekilen ve kontra atakla gol arayan  bir Trabzonspor gördük.
 
İkinci yarının başı ile beraber yine bir hakem kıyımına maruz kaldık.Sarı kartla oynayan Berkan’ın Abdülkadir Parmak’ı düşürdüğü pozisyonda net sarı kartı vermeyerek rakibin 10 kişi kalmasına engel oldu.
 
Aynı futbolcularla oynamanın sıkıntılarını her geçen dakika daha fazla hisseden Trabzonspor oyuncuları İkinci yarının başından 70 dakikaya kadar Göztepe baskısına boyun eğdi.Bu dakikada Yine hakem devreye girdi ve bir penaltı icat etti.Penaltıyı gole çeviren Göztepe skoru 1-1 ‘e getirdi.
 
Tam Göztepe gole seviniyordu ki Abdülkadir Parmak yine harika bir gole imza attı ve ben buradayım dedi.
 
Bu dakikayı takip eden sinir savaşında Yusuf manşeli hücumda Abdülkadir’in kestiği top defans oyuncusuna değdi ve skoru belirledi 3-1…
 
Bu galibiyet dar bir rotasyonla oynayan Trabzonspor İçin 3 puandan çok daha fazlası!..