Geçtiğimiz hafta Fırat Aydınus’un yönettiği Göztepe-Trabzonspor maçından başlayalım istedim. Sörloth’a yapılan net penaltıydı, verilmemişti. Aynı maçta, Sosa’nın ayak bileğine Jerome basmıştı net kırmızıydı ama devam demişti. Sosa o maçta sakatlandığı için hem Krasnador hem de Alanya maçlarında forma giyememişti.
 
Gelelim Alanya maçına. Hakem Abdulkadir Bitigen, Trabzonspor’u resmen harcayan işler yaptı. 25’te Abdülkadir Parmak’a kırmızı verdi. Nasıl mı? Parmak, Siopis’i ile girdiği ikili mücadelede topa dokundu, sonrada oyuncunun ayağına.. Hiç tereddüt etmeden kırmızı kartını gösterdi ve Trabzonspor’u 10 kişi bıraktı. Yani demem şu ki, Göztepe maçında Sosa’ya yapılan net kırmızı iken, Parmak’ın oyun dışı bırakılması çok fulü oldu bence...  Yazıktır. Hatta bana göre, maçın başlarında Abdülkadir Parmak’a ceza sahası içinde yapılan faül vardı, penaltıydı. Hakem VAR’a bile gitmedi.

Sonrasında tribünlerden hakeme isyan başladı. Kaleci Uğurcan Çakır, el işaretiyle ‘yapmayın’ diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Fakat, hakem kontrolü iyice kaybedince tam dağıldığını söylemeliyiz. Bitigen kontrolü kaybettiği sırada Pereira’nın rakibinin ayağına bastığı pozisyonu da korkudan göremedi, normalde ikinci sarıdan atılabilirdi. Artı, Nwakaeme’nin tam ceza sahasına gireceği sırada Alanyalı Tzavellas’ın topu eliyle çelmesi de kartlıktı ama devam dedi Bitigen. Dedik ya kontrolü kaybetmişti… Bu gergin ortamda Trabzonspor 10 kişi kalınca, Alanya da bordo-mavililerin üzerine gelmeye başladı. 37’de Cisse net bir gol kaçırdı, derken ilk yarı golsüz kapandı.
 
İkinci yarıda Trabzonspor seyirci desteğini tam arkasına alarak başladı. 10 kişi kaldıkları için mecburen daha fazla efor sarf etmek zorunda kaldılar. Ama Alanyaspor’un çok diri bir takım olduğunu da söylememiz gerekiyor. Bir sistem takımı oldukları belliydi. 90 dakika boyunca hiç oyun disiplininden taviz vermediler. Neyse, Trabzonspor, Sosa ve Parmak’sız olduğu için de çok aksadı. Yine de oyunu bırakmadı fırtına. Çok çalıştı 10 kişiyle. Yusuf Sarı’nın kullandığı korner atışında topa yükselen Campi, Djalma’ya penaltı yaptırdı. Hosseini’de takımını 1-0 öne geçirdi. Golden iki dakika sonra Novak kendi kalesine giden topu son anda çizgiden çıkartarak beraberlik golünü önledi, kahraman ilan edildi.

81’de Hüseyin’e Fernandes penaltı yaptı, itirazdan kırmızıyı yedi. Topun başına yine Hosseini geçti ama topu kalecinin kucağına nişanladı. Sonuç olarak Trabzonspor aleyhine maçın özellikle ilk yarısında yapılan bariz hakem hatalarına rağmen karşılaşmayı 1-0 kazanması çok anlamlıdır. Hakemi de yenen Trabzonspor, puanını 19’a çıkartarak şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. NOKTA