En güçlüleri yenen hayali kahraman
 
Zaman zaman yazılarımda efsanelerimize, bizi biz yapan değerlerimize asist yapmayı (gollük paslar atmayı) seviyorum. Kazım Koyuncu, Dozer Cemil, Kadir Özcan gibi bizlere bu güzelliği miras bırakanların unutulmaması adına bu güzel insanların yeni nesillere anlatılmasını / aktarılmasını kendime bir çeşit misyon edindim de diyebiliriz..
 
Trabzonspor’u ‘’ en güçlüleri yenen hayali kahraman’’ olarak gören Kazım Koyuncu’nun tarif ettiği Türk futbolundaki en güçlülerin ‘’Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’’ olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz heralde..
 
Bu sezon Kazim Koyuncu’nun En güçlüleri yenen hayali kahramanının (Trabzonspor) Türk futbolunun en kollanan/en korunan, siyasi / ekonomik olarak en güçlü üç takımından ikisini yenmek bir yana ezdiğine şahit olduk. Galatasaray’ı 4-0 gibi net bir skorla, Fenerbahçe’yi kaleye 43 şut çektiği, bir penaltı kaçırdığı maçta 2-1 ile …..
 
Şimdi sırada bu büyütülmüş üçlünün sonuncusu Beşiktaş var.
 
Trabzonspor efsane kalecisi Şenol Güneş hocanın önderliğinde son 3 yıla 2 şampiyonluk ile damga vuran Beşiktaş bu sezon o günlerini arıyor. Birçok maçta takımı ipten alan kaleci Fabri’yi Fulham’a, Defansın değişmez ismi Tosic’i çin’in Guangzhou takımına,Golcü oyuncusu Cenk Tosun’u İngiltere’nin Everton takımına, Talisca gibi her an şapkadan tavşan çıkarabilen özel bir oyuncuyu çin’in Guangzhou Evergrande takımına kaptırıp, bir de yerini dolduramayınca eski gücünden uzaklaştı.
 
Son 4 yıl içinde oynanan maçların tümüne bakıldığında  2015 ilk yarısında 2-1 ile kazandığımız maç hariç Beşiktaş’a karşı galibiyetimiz olmadığı görülmektedir.
 
Buna rağmen hafta ortası Malmö ile UEFA da bir üst tura çıkma mücadelesi verecek olan Beşiktaş’ın Fiziki olarak Trabzonspor’a nazaran daha düşük olacağını öngörmekteyim. Dolayısıyla hem oyuncu kalitesi, hemde moral motivasyon olarak çok daha yukarılarda olan Trabzonspor için bu maç bir telafi maçı olacaktır diye düşünüyorum.
 
Futbol oyunu her türlü sonuca açık ve ciddiyetin asla elden bırakılmaması gerektiğini de not düşelim.
 
Sonuç olarak; Trabzonspor oyuncuları bu maçı alip Yönetim, Hoca ve futbolcular kanser yatağında ‘’Trabzonspor’un bir gol atması için neler vermezdim’’ diyen o güzel insanın mezarı başına gidip (Kazım Koyuncu) ‘’ abi senin hayali kahramanın güçlüleri yendi’’ demelidir.
 
Tüm ölmüşlerimizin ruhuna Fatiha diyerek yazımı sonlandırıyorum!..
 
Saygılarımla