Öncelikle Bursaspor'un icinde bulunduğu futbola dair iki kelime edilecek ise söze merhum başkan İbrahim Yazıcı'yi yâd etmeden başlamak olmaz.
Șike sürecinde ve sonrasında ki duruşu tüm takdirlerine üzerindedir.
 
Mekanı cennet olsun.
 
Son iki yıldır son maçlarda kümede kalmayı başaran süper ligin 5nci şampiyonu bu yıla büyük bir yapilanma ile başladı. Genç birçok yeni oyuncu kadrosuna katan ekip son üç haftadır yükselen form grafiği ile dikkat edilmesi gereken bir ekip olduğunu belli etmişti.
 
Trabzonspor ise her zaman ki iniş çıkışlarını yaşamaya devam ediyordu. Akhisar galibiyeti sonrasında dillendirilmeye başlayan "o sene bu sene mi" sıloganlari GS maçından sonra ki gibi son iki maçtan sadece 2 puan ile yerini hayal kırıklığına bırakmıștı.
 
Her ne kadar son iki haftayı kayıpla geçse de Trabzonspor icin kendi evinde, taraftarı önünde mutlak kazanması gereken bir maçtı.
 
Ünal Karaman maça geçen hafta oynayan onbirden farklı olarak hafif sakatlığı bulunan Yusuf'un yerine Abdülkadir değişikliği ile başladı.
 
Sezon başından bu yana en uçta görmeye alıştığımız Burak Yılmaz'ın bu maçta sağ önde bazen de serbest oynadığına şahit olduk. Abdülkadir'in de bu kanata yakın oynaması ile Trabzonspor sağ kanatinda oldukça etkili oldu.
 
Bursaspor'un en tecrübeli oyuncusu Chedjeu'nun hatalı pasında araya giren Sosa'nın asistinde Rodellega golü buldu ve Trabzonspor'u öne geçirdi.
 
İlerleyen dakikalarda Trabzonspor Abdülkadir ve Burak'ı getirdiği topları değerlendiremeyince İlk yarı bu golle 1-0 sonuçlandı.
 
İkinci yarıya önde olmanın da verdiği moralle müthiş bir giriş yapan ev sahibi ilk 20 dakikada 2 Rodellega 1 de Burakla olmak üzere yüzde yüz gollük 3 pozisyonu harcadı.
 
Dakikalar 65'i gösterirken buhranlı dakikalar başladı. Bursaspor üst üste pozisyonlar bulmaya bașlayınca Ünal hoca Burak'ı dışarı alıp yerine Ekuban'ı soktu.
 
Bu değişiklik sonrasında hem oyun olarak hemde Burak ile  seyirci arasında yaşananlar çirkin diyaloglar itibariyle yıkım oldu.
 
Trabzonspor bu moral yıkımıyla geri yaslandıkça Bursaspor tempo buldu ve de golü buldu.
 
Sonuç olarak yine ayağımıza gelen fırsatı teptik.