Öncelikle tüm milletimizin anneler günü kutlu olsun diyerek yazıma başlamak istiyorum.

Trabzonspor’un3’üncülüğü yakalaması açısından Konyaspor maçı son virajözelliğinitaşıyordu. Oyuncularımızınson haftalardaki performansı üst düzeydeydi. Bundan dolayı da son 3 maçımızı da kazanmaları da şarttı.
 
Bu maçlarınilki Konya’daydı. Trabzonspor’unHosseini’nin yerine stoperdeToure, Pereira’nın sakatlığından dolayı da Kamil Ahmet sağ bekte görev aldı. Konyaspor’un ligimizin dişli takımlarından biri ayrıca kendievinde de kolay kolay teslim olmuyorlar.
 
Konyaspor’da Trabzonspor’dakigibi sakat ve cezalı oyuncuları vardı. Her iki takım da az da olsa bu eksikliklerin dezavantajıyla maça başladılar.
 
Trabzonspor oyuna temkinli başladı. Önce rakibinin oyununu kontrol edip sonra neticeye gitmek istedi.
 
Nitekim de 11.dakikada köşe vuruşundan gelen topa önce Hüseyin kafa işle sektirdi Rodallega’nın önüne düşen topa sadece dokunmak kaldı. O da dokunarak takımını öne geçirdi. Ancak daha sevincimiz bitmeden 16.dakikada 100’de 100’lük gol pozisyonunu kaçıran Nwakaeme, 17.dakikada büyük bir hata yaparak kendi ceza sahamızda çalım atarken kaptırdığı top, maalesef kalemizde gol oldu.
 
Karşılıklıatılan bu gollerden sonra her iki takım da açık futbolunu tercih edince, ortaya bol pozisyonlu bir maça tanık olduk. Bu pozisyonlar olduğu müddetçe futbol daha da güzelleşenmiş oluyor. Ancak Trabzonspor 24.kez direğe takılarak galibiyeti kaçırmış oldu. Ancak Konyaspor 44.dakikada skoru lehine çeviren golü bularak devreyi 2-1’lik skorla tamamlandı.
 
İkinci yarıya Ünal Hoca daha çok hücumağırlıklı bir hamle yaparak Ekubanı’ısahaya sürerek maça başladı. Fakat bu değişiklik az da olsa orta sahadaki üstünlüğümüzün Konyaspor’a geçmesine neden oldu. İlk yarıdaki o pozisyon zenginliklerini de bulamamış olduk. Bulduğumuz pozisyonlarda da yine direğe takıldık. Dakikalar 77’yi gösterirken V.A.R’ a giden halis Özkahya, lehimize penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Sosa’da eşitliği sağlamış oldu.
 
Golden sonra daha baskılı oynayan taraf Trabzonspor’du. Fakat son dakikalardaki bu baskı gol getirmedi ve direklere takılan Trabzonspor’da maalesef hesaplarımız tutmadı ve ligi de 4’üncü de 4.lükle bitirebileceğimiz kesinleşmiş oldu.
 
Trabzonspor ilk yarıda ve son 15 dakikada oyun ve pozisyonolarak çok mükemmeldi. Çok iyi mücadele eden oyuncularımızı kutluyorum.