Bir spor yazarı olarak kişilere dönük yazılar pek kaleme almam. Futbolun bir solo oyun olmadığını, futbolda başarının bir ekip işi olduğunu bilecek kadar uzun zamandır bu sektörün içindeyim. Lakin bu yazım bir istisna olacak ve yazımda Trabzonspor’un Guardiola'sı gözüyle baktığım Ünal hocama iki lafım olacak.
 
Öncelikle Trabzonspor kadrosunu şöyle bir masaya yatıralım. Güçlü yanlarını ve zayıf yanlarını irdeleyelim…
 
Sağ bek Pereira - Sol bek Novak bana göre Türkiye liginin en dengeli, en üretken bekleri
Sağ açık Abdülkadir Ömür - Sol açık N’wakame Her takımın iştahını kabartacak, hem gole katkı, hem de defansa destek noktasında üst seviye kanat oyuncuları
Kaleci Türkiye liginin üstünde bir kaleci..
 
Bunlar Trabzonspor’un en güçlü yanları gelelim zayıf yönlerine;
 
Geçen yıldan beri dile getirdiğimiz yüksek toplarda ki zafiyetimizin ana nedeni olan lider vasıfları olan, tecrübeli uzun stoper.
Onazi’den boşalan orta sahanın ortasına Sert, defansa dönük yüksek top hakimiyeti olan ön libero yani 6 numara,
Geçen yılki santrafordan (Rodallega) daha skorer bir santrafor yani 9 numara.
Sağ bek Pereira ve Sol bek Novak’ı yedekleyecek, bu oyunculara yakın meziyetleri olan iki bek.
 
Peki şimdi ünal hocama birkaç soru sormak istiyorum…
 
Uzun boylu lider vasıflı stoper takıma aldırdınız mı? aldırdınız ise neden oynatmıyorsunuz?
 
Yurt dışı kampı öncesi  Onazi’nin kampa yetişmeyeceği anlaşıldığına göre Orta alana sert ve hazır bir ön libero neden istemediniz? Alınan Obi Mikel’in son iki sezonu uzak doğuda ve İngiltere alt liginde heba ettiğinden habersiz miydiniz?
 
Santrafor Rodella’nın gönderilmesi üzerine skorer bir oyuncunun alınması beklenirken; Sörloth ( Premier lig de sadece 12 maç 0 gol, 0 asist) ile Sturridge ( ortalama 40 maç oynanan ingiltere de  18 maç 2 gol, 1 asist) kadroya dahil edilmesi sizi rahatsız etmedi mi?
 
36 yaşındaki sağ bek Pereira’nın yedeği Kamil Ahmet’in (asla TS’nin sağ beki olamaz) dahi sakat olması sizi tedirgin etmiyor mu?
 
Sol bek Novak sakatlanırsa yerine stoper mi devşirecek yoksa hiçbir maçta denemediğin genç Abdurrahim Dursun ile rasgele mi diyeceksin?
 
Sorularım bu kadar hocam …..