Sevgili okurlar hepinizin bildiği gibi sezonun ilk açılış maçları, içinde hep sürpriz sonuçları barındırmıştır.
 
Bu durumun takımlar adına haklı gerekçeleri olduğu için gerek taraftar gerekse teknik kadrolar bu durumu hep anlayışla karşılamıştır.
 
İlk mazeret yeni sezon için yapılan hazırlık kampında ki ağır idmanlar.
İkincisi yeni yapılan transferlerin uyum sorunu ve de onlarla beraber yapılan taktiksel çalışmanın süresinin kısa oluşu.
 
Bu gerçekler ışığında olaya baktığımızda Galatasaray ve Beşiktaş’ın yenilgileri çarpıcı örnek olmaları bakımından değerlendirilebilir.
 
Bize gelince yapılan onca transfere rağmen oynadığımız iki resmi maçta Yusuf hariç aynı kadro ile oynamamız sonuç almamıza yardımcı olan en önemli faktör olduğunu düşünüyorum.
Kasımpaşa maçına farklı dört futbolcu ile çıkılması sonucun ne olacağını herkes gibi ben de çok merak ettim.
 
Sonuçta görüldü ki Obi Mikel’in hazır olmaması Yusuf Sarı’nın yetersizliği dışında durdurucuların süreçte takımda yerlerini rahatlıkla alabilecekleri gözlendi.
 
Maça gelince ilk maçın sürprizine uğramadan yenilmemiş olmamızı önemsiyorum.
Takımımızın özellikle ikinci yarıda sezon başı semptomlarından biri olan yorgunluk kendini fazlası ile gösterdi.
 
Özellikle Sörloth yorgunluk yüzünden özelliklerinin bir bölümünü yapamaz hale gelmesi işimizi zorlaştırdı.
 
Sonuç olarak orta sahada kırılgan yapımıza çare bulursak takımımız ligin en favorilerinden biri olabileceğini düşünüyorum. İyi haftalar…
 
ÖZEL NOT: Sevgili okurlar bu yıl yapılan transferler ile ilgili geniş bir yazı yazmayı düşünüyorum. Bunun için gelen yeni arkadaşlara uyum sürelerini tamamlayıncaya kadar süre tanınması gerektiğine inanıyorum. Bu konuyu açmışken Sörloth veObi Mikel’den kısaca bahsetmek isterim. Sörloth genç yaşına rağmen bir santrfordan çok daha fazla özelliklere sahip bir futbolcu. Fizik olarak gücü yerine geldiğinde ona uygun oyun şekli ile çok işler başaracak gibi duruyor. Keza Obi Mikel de kondisyon sorununu çözerse adı bile bize yetecektir. Zira Hacı’dan sora Türkiye’ye gelen kariyeri en büyük futbolcudur. Umarım diğerleri ile birlikte en yüksek verimi alarak amacımıza ulaşırız.