Galatasaray Fenerbahçe arasında oynanan derbide yaşanan saha olayları sıcaklığını korurken, nazire yaparcasına maç öncesi karşılıklı güzel jestlere sahne oldu.
 
Şike süreci sonrasında Hacıosmanoğlu başkanlığında ki Trabzonspor’un hakemlerle yaşadığı sorunların tavan yaptığı bir dönemde ‘’Hakemin odada kilitli bırakılması’’ hadisesi sonrası TFF ve Kulüpler birliği kararı ile maç öncesi bir dakika hareketsiz durma eylemine Malatyaspor taraftarının ‘’Trabzonspor, Trabzonspor’’ tezahüratları ile direnmesi, bu tek taraflı ötekileştirişi eylemi reddetmesi ile ateşi yakılan dostluğun devamıdır..
 
Malatyaspor kulübünün resmi twitter hesabından yayınladığı ‘’Kayısı diyarı Malatya’mıza hoşgeldin Trabzonspor’’ jestine karşılık Trabzonspor cephesinden “Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönülleri doldurur ayla güneşin. Hoş bulduk güzel memleketin güzel insanları ‘’ şeklinde cevap vermesi keşke bu iki kulüp 3 puan için karşı karşıya gelmese iki kulüpte kazansa dedirtti.
 
Bir hayalden öteye geçemeyecek bu temennimizden sonra gerçek hayata, endüstriyel futbola geri dönelim.
 
Trabzonspor da geçen hafta tepilen fırsat ve sonrasında Burak ile Hoca, taraftar üçgeninde yaşanan nahoş olaylar sebebiyle neredeyse bütün haftaya kaos hakimdi.Bu olaylara müteakip Bir maç çeza verilen Burak yılmaz Malatya’ya götürülmeyerek kadro istikrarı bozuldu.
 
Ayrıca Burak’sızforvet hattının nasıl şekilleneceği de merak konusu oldu.
 
Bunca yaşanmışlıklara rağmen Trabzonspor maça her zamanki gibi 3 puan parolası ile çıktı.
 
Hafta başından bu yana merakla beklenen Ünal hocanın Burak yerine Ekuban'ı koyup 4-4-2 ye devam mı? Yoksa 4-2-3-1 yani tek forvete mi döneceği idi.
 
Velhasıl kadro açıklanınca Nwakaeme'nin kanada alındığı ve Rodallega’nin tek forvet oynayacağı anlaşıldı.
Maçın başlaması ile iki denk ekibin mücadelesi şeklinde geçen ilk 20 dakikadan sonra özellikle Perreira, Olcay, Abdülkadir'in kanadından ciddi Trabzonspor adına gol girişimleri oldu. Özellikle Perreira’nın sert kestiği topta Rodallega atması kaçırmaktan kolay bir pozisyonu harcadı.
 
30. dakika geçilirken oyunu çirkinleştiren, sertleştiren, her pozisyonda kendini yere bırakan Malatyaspor oyuncuları Trabzonsporlu oyuncularının konsantrasyon kaybından faydalanarak 2 dakika da 2 gol buldu.
Bu dakikayı takip eden 5 dakikada Trabzonspor 5 e yakın net gol pozisyonunu değerlendiremedi ve 2-0 geride soyunma odasına gitti.
İkinci yarıya daha konsantre ve baskılı çıkması beklenen Trabzonspor sahaya ne yazık ki kafası karışık, dağınık bir şekilde çıktığı, İçeride takımın ikinci yarıya iyi hazırlanmadığı görüldü. Hakemin düdüğünü takip eden ilk 10 dakikada fark 4’e çıktı.
Bu dağınık ruh hali ile 65 de fark 5 e çıktı.
Bu saatten sonra rölanti futbola dönen Malatya ve bir iki cılız ataktan başka birşey üretemeyen Trabzonspor'un al gülüm ver gülüm şuursuz futboluna şahit olduk.
Son olarak inşallah Onur Malatya kalecisine bakıp bir öz eleştiri yapar.
 
Allaha emanet olun