2. yarı hazırlıklarını Antalya’da tamamlayıp, Trabzon’a dönerek kupa maçında da Balıkesir’i ağırlayan Trabzonspor, bu maçtaki performansıyla adeta ben çöküyorum dedirtti. Bunun da en büyük nedeni, Trabzonspor’un ön liberolarının olmayışından kaynaklanmasıydı. Bakın daha önce bu bölgede oynayan ve formlarının zirvesindeki Onazi ve Sosa’nın sakatlıkları Trabzonspor’a büyük kayıplar yaşatacağı kesindi.
 
Akyazı’daki 2. yarıdaki ilk maçında liderle ikincinin mücadelesine tanık olduk. Trabzonspor güç kaybı yaşarken, Başşehir yeni transferleriyle güçlü olan kadrosuna güç katarak şampiyonluk yarışını ve zirveyi bırakmak niyetinde değildi.
 
Aslında maça çok iyi başlayan ve rakibine basan pres yapan taraf ilk dakikalarda Trabzonspor’du. Bu baskı ve presle oynamamıza karşı net gol pozisyonuna giremedik. Aksine rakip 3-4 kontra atakla geldi. Bunların hepsi de net pozisyondu. İkisini de gole çevirmeyi bildiler.
Bu da onların kaliteli ekip olduğunun göstergesiydi.
 
İkinci yarıya Başakşehir golle başladı. Hemen akabinde Trabzonspor Ekuban’la cevap verdi. Fakat böyle güçlü bir takıma karşı 3 farklı mağlubiyetten oyunu çevirme tabii çok zordu. Zaten ikinci yarıdaki mutlak hâkimiyet Başakşehir’di. Trabzonspor 2 gol atmasına rağmen 2.yarıda tel tel döküldü.
Maçı da hak edip kazanan taraf Başakşehir’di.
 
Çünkü Trabzonspor’dan çok çok üstün ve kaliteli bir ekipti. Bunun karşılığını da skora yansıtarak maçı kazanmayı bildikler. Bu nedenle hak edeni alkışlıyoruz.
 
Onur’u bırakın lige bakın
Trabzonspor’da günlerdir konuşulan konu; Onur’a tören yapalım mı yapmayalım mı?
Allah aşkına sizin yönetim olarak asli vazifeniz nedir?
Bu mudur?
Onur’a uzun yıllar hizmet etmesinden dolayı bir maç öncesi veda töreniyle plaketveririsiniz olur biter.
Trabzonspor’da bir sürü sorun var sakatlıklardan dolayı takımımızın omurgası denilen yere yani ön liberoda sorun yaşayacağımız çok barizdi. Siz Onur’la meşgul olmayı bırakın da ligin ikinci yarısında ne yapabiliriz onu gündeme getirin.
 
Şu gerçeği de söylemeden geçemeyeceğim.
 
Ara transferde büyük takımların hepsi güçlendi ve iyi takviyelerde yaptı. Biz ise transfer yasağını kaldırıp adam alamıyoruz, tam tersi güç kaybediyoruz. Yani, ilk yarıdaki gibi bir başarı sakın ola taraftarımız beklemesin.
 
Yönetim aslında satılan ve anlaşma gereği gönderilen oyunculardan kulübe bir hayli kar elde ettiler. Bundan dolayı onları kutluyorum ama transfer yasağını kaldırmamakla bu kulübün vebalini onlar çeker diyorum.