Bu hafta ligimizde çok ilginç olaylara tanık olduk. İstanbul’un iki centilmen (?) ve güzide takımları olan Galatasaray ile Fenerbahçe derbisinden sonra kansız arbedeyi izlerken, üzüldüm desem yalan olur.Sadece Türk futbolu adına utandım o kadar..Üzüldüğümüz tek olay ise maçtan önce kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren genç evladımız içindir, Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar dilerim..

Geride bıraktığımız haftada rakiplerimizin kapışmasını izlerken, biz ne yapıyoruz. Burak efendinin yaptığı yanlışlıklarla, verdiği gereksiz beyanatlarıyla, içimizde kaos ortamı yaratıyoruz. Bunların tartışması, eleştirisi tabii ki yapılır fakat takımımıza zarar vermeden eleştiri yaparsak daha iyi olur.
Bakın bu haftaki maç sonuçları tam da bizim arzu ettiğimiz gibi geçti. Derbinin berabere bitmesi, Beşiktaş’ın yenilmesi bizim için büyük bir avantajdı..Aslında iki hafta önce de böyle güzel bir kısmet ayağımıza gelmişti, ne yazık ki o hafta bizde puan kaybederek avantajımızı iyi kullanamadık adeta onlara da ayak uydurduk..İki hafta üst üste beraberliklerden sonra Bursa maçıyla şeytanın bacağını kırarız ve üst sıralamalardaki yerimizi garantileriz diye düşünüyorduk, fakat yine hüsrana uğradık..
Bir de maça bakalım neler olmuş..İki takımda futbol adına güzel denecek şekilde oynamayı amaçlayarak ,maçı sürdürmeleri, izlemeye gelenleri de memnun etmiştir.
 
Bursa takımı ilk yarıda pozisyon bulamadı. Bunun yanında bizim de gol pozisyonumuz yoktu..
Sadece Onazi ve Sosa’nın iki şutunun ardından, dakikalar 25’i gösteriyordu ki devreye Chedjou girdi.
Hatalı pasını alan Sosa, Rodallega’ya iyi bir asist yaptı, o da gollerini atmayı sürdürdü..
İlk yarıda kayda değer iyi bir oluşum göremedik. Sadece iyi bir gol izlemiş olduk.
İkinci yarıya Trabzonspor müthiş bir tempoyla başladı, 52 ve 53.dakikalarda Burak ve Rodallega’yla net pozisyonlara girdik. Bu pozisyonlar devam etti ama,tabelaya yansıtamadık.
Bunların ardından Bursa tempo artırdı, ve 70.dakikalarda 3 net pozisyonu izledik..Eğer Onur kaliteli bir kaleci olmasaydı, bu pozisyonlar kesin gol olurdu.
Son 30 dakika geri çekilen Trabzonspor, rakibine adeta gol davetiyesi çıkardı, ve son dakikalarda da skora eşitlik geldi.
Şut Kucka’ya çarpınca top ağlarımıza girdi.

Trabzonspor’un kondisyonu 90 dakikaya yetmiyor, bunu da her maçta görüyoruz..
Buna acil çözümü Ünal hocanın bulması gerekiyor.
Trabzonspor bu maçta da çok pas hatası yaptı, bu maçta da hep sağ tarafı kullandı.
Sağ taraftan Abdülkadir’e pas geldiğinde, Trabzonspor hızlı öne çıkıyor ve rakip kalede tehlikeli oluyor.
Bursaspor, Ertuğrul ile Burak’ı marke etti ve Burak’ı da oynatmadı..
O da bundan rahatsızlandı, sinirlenerek kart gördü.

Bana şahsen sorarsanız Trabzonspor’un santraforunun Rodallage olduğu söylerim..
Trabzonspor kanatları kullanıp orta yapmadığı sürece, gol pozisyonuna da giremez diyorum.
Abdülkadir ve Pereira her zaman böyle formda olmazsa, gol atmakta zorlanırız.

Ünal’ın Burak’ı tam zamanında oyundan aldığını görüyorum, ama o terbiyesiz hem hocasına hem de taraftara yaptığı ahlaksızlığa bakalım sevgili başkan nasıl bir yaklaşım gösterecek.
Merak ediyorum; bana göre süresiz kadro harici ve devre arasında gönderilmelidir diyorum.