Trabzonspor ilk derbisini evinde Galatasaray’la oynadı. Galatasaray ligimizin en çok gol atan ekibi bizim maça kadar 1 de gol yemişler. Trabzonspor ise attığı 5 gole karşın 5 gol yemiş bir takım. Derbiye Trabzon’da çok büyük bir rağbet vardı. Takımımız müthiş taraftar desteğiyle maça başladı. Tabii ki  Toure ve Abdülkadir’in sakatlıkları bizim açımızdan büyük eksilikti. Benim en fazla güvencem derbi maçları içerisinde en çok Galatasaray’ı yenmemizdi.
 
“Bundan dolayı da oyuncularımızın bu maça daha fazla motive olurlar” diyordum, nitekim de öyle oldu. Karşılaşmanın başlamasıyla Trabzonspor, pres, saha ve adam markajı yaparak oynadı, rakibine önde basıp işleri çıkmalarına müsaade etmedi, bunun da meyvesini 3. dakikada Onazi’nin golüyle yemiş oldular.
 
Aslına baktığımızda Trabzonspor bu maça gelene kadar, ne yaptığını bilmez bir futbol oynuyordu. Fakat Galatasaray maçında ilk yarı adeta şaha kalktılar. Müthiş bir tempo,organize ataklar, futbol adına tüm güzellikleri sahaya yansıttılar.
 
Şimdi der ki bazı ukalalar Galatasaray’ın 10 kişi kaldığını bahane edecekler. Belhanda’nınatıldığı anda maç zaten 2-0 olmuştu. Onun için kimse bahane üretmesin. Trabzonspor, çok harika oyunla Galatasaray’ı her zamanki gibi yine yendi. Bizim çocukları zaten bunu Galatasaray’a hep yapıyorlar.
 
Fatih Terim’e bir çift sözüm olacak. Senin oyuncun, benim milli oyuncumun ayağını kırmak için bastı. Hakem de haklı olarak kırmızıyı çıkarttı. Sen ne yaptın Fatih Efendi, 4’üncü hakeme bu pozisyon için itiraz ettin. Bundan dolayı senden Türk futbolu adına utanç duyuyorum.
 
Trabzonspor’ Galatasaray maçında en güzel çift kale antrenmanını yaptı. Sezonun ikinci devresindeki maça kadar bu antrenman Trabzonsporlu oyunculara yeter.