Salı günü Türkiye Kupası’ndan elendiğimiz İstanbul deplasmanında, bu kezkupanın iki mağdurunun mücadelesinetanık olduk. Normalde baktığımızda oyuncu profillerinde Trabzonspor’un daha ağır bastığını görüyoruz. Ancak her iki takımın da önemli zaafları var. Trabzonspor’un yan toplardaki zafiyetini hep biliyoruz. Bunun yanında Kasımpaşa’nın defanstaki zaafı bir hayli fazla.
 
Koita gibi üst düzey fizik gücü yüksek hava hâkimiyetiniçokiyi bir oyuncusunun olmayışı ise Trabzonspor için büyük bir avantajdı. Maçtan önce Trabzonspor rakibine oranla daha dinlenmiş olarak sahaya çıktı dersek yalan olmaz. Çünkü Trabzonspor Salı günü kupa maçı oynadı Kasımpaşa ise perşembegünü..
 
Hali ile bizden daha yorgun olmaları gerekiyordu. Bu düşünceleri maçın başında, girdikleri gol pozisyonlarıyla adeta yalanladılar diyebiliriz. Trabzonspor ise durgun görünse de ilk yarıdaki iyi oyunuyla neticeye gitmesini bildi.
 
Kasımpaşalı oyuncuları 3. Bölgeye çabuk geçerekpozisyon üretmeyi bildiler. Trabzonspor’da ise orta alanda oynayan Yusuf ve Sosa’nın ağır kalmalarından dolayı rakip sahaya fazla giremediler.. Attığımız gollerde Nwakaeme ve Ekuban’ın şahsi gayretleri neticesinde geldi diyebiliriz.. Çünkü Nwakaeme 50 metre getirdiği golü gol yaptı, ikinci golde ise Ekuban 40 metre kadar getirdiği toğpu çok iyi bir asist yapmasıyla ilk yarının son dakikasında soyunma odasına 2-0’la g,iderek takımı biraz daha rahatlatmış oldu.
 
Herkes maçın çok iyi geçeceğini tahmin ediyordu. Ancak ikinci yarının başlamasıyla birlikte Kasımpaşa baskısı üst düzeydeydi ve iyi de pozisyonlara girdiler Bunları da iyi değerlendirdiler.. Şunu da söylemek lazım ki onların bu pozisyonla girmesine bizim oyuncularımızın şahsi hataları neden olmuştur.
 
Son yarım saate girerken Trabzonspor oyundan tamamen düştü. Bir de gol yiyincepanik de başladı. Oyunun da tam hâkimiyetini eline vermiş oldular. Yıllardır futbol oynadım ve futbolun içinde olan futbol adamı olarak bir takımı bir takımı bu kadar ezik futbol oynadığına tanık oluyorum. Trabzonspor’u tanıyamadım. Rezaletin bu kadarı olur mu derseniz ben olmaz derim.
 
Eğer siz bu kadar teslimkar olursanız ben de bu sonuç çok iyidir derim.
 
Ünal Hoca bu maçı futbolcularına bir kez izletmesini tavsiye ediyorum. Ben canlı izlerken utanç duydum. Siz de bir kez daha kendinizi izleyin ve utanç duyun.
İlk yarı sonunda rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan Mustafa Denizli’ye geçmiş olsun diliyorum.