Zor bir maraton olacağını belli eden 2018-19 futbol sezonunun ilk periyodunun geldik son maçına. Çekilen çileyi, atlatılan badireleri unutturacak ve bu mücadeleyi  taçlandıracak bir maç bana göre. Kazanılması durumunda puan cetvelinde 2-3 basamak yukarıya atabileceğimiz, hatta biraz da şansın yardımıyla ilk periyodu Başakşehir’in ardında 2’nci bitirebileceğimiz bir maç.
 
Öyle özel bir maç ki;  sezon sonu hedefleri revize ettirebilecek bir maç!
 
İnanıyorum ki maçı kazanıp ara transfer dönemine ilk 3’te girersek Sn. Başkan Ahmet Ağaoğlu ayağımıza kadar gelen bu şampiyonluk şansını tepmez ve gerekli takviyeler ile zayıf bölgeleri revize eder.
 
Transfer ihtiyacı olan bölgeler, Taraftarın beklentileri gibi saha dışı meseleler ile ilgili bir yazıyı lig maçlarına ara verilen devre arasında kaleme alacağım.Bu notu da düşelim.
 
Bu maçı Köprübaşılı hemşerilerimle beraber  Köprübaşılılar derneği Maltepe lokalinde seyrettiğimi not düşüp Geçelim sihirli kutunun karşısına ve bakalım Ünal hocam neyler, neylerse güzel eyler!..
 
İlk 25 dakika rakibi baskı altına almaktan uzak, hatta kalesinde ciddi tehlikeler yaşayan bir Trabzonspor gördük.
 
Dakikalar 25’i gösterirken Nwakame ile Novak arasında sahalarda nadir görülen bir ikiye bir neticesinde Abdülkadir ile  golü bulduk.
 
Tam herşey yoluna girdi derken takımın dinamosu, enerji kaynağı Onazi arka adalesini tutarak 30ncu dakikada maçı terk etti.
 
Zaman zaman ciddi gollük pozisyonlar yakalasakta pozisyonları golle süsleyecek son dokunuşu doğru yapamayınca yada pas/gol tercihlerini doğru olmayınca farkı artırmadık
 
Bu yarıda Rizespor’a dair iki kelam etmek gerekirse “bu oyun lig sonuncusu oyunu “ dedirtti.
 
İkinci yarı ile beraber orta sahaların hızlı geçileceği karşılıklı  gol pozisyonlarının sıkça görüleceği bir devre beklenirken ilk yarının kopyası bir futbol gördük.
 
Kopyası derken sadece oynayan ile karşılayan yer değiştirmişti.ilk yarı karşılayan Rize ikinci yarı yerini Trabzonspor’a bıraktı.
 
Önde olmanın avantajı ile rakibi geride karşılayan Trabzonspor hızlı çıkışlarının birinde, köşe vuruşunda Abdülkadir ile farkı 2’ye çıkardı.
 
Dakikalar 78’i gösterirken Amiri’nin yerine oyuna giren Ekuban’ın yarattığı pozisyonda Rodellega ile fark 3’e çıktı.
 
Farkın 3’e çıkması ile her iki ekipte oyun disiplininden uzaklaştı. Bu dakikaların birinde skorbort 84’ü gösterirken Umar Aminu ile Rizespor golü buldu ve skoru 3-1’e getirdi.
 
Uzatma dakikalarında Nwakame  ile skor 4-1 olarak belirlendi.
 
Son dakika da tatsız bir olay yaşansa da münferit bu kavga büyümeden tatlıya bağlandı.
 
Ligin ilk yarısını avantajla da olsa ikinci bitirmek büyük bir mutluluk.
 
Daha güzel günler görme üzere