2011’in şampiyonu kim?
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzonspor taraftar grupları ile bayramlaşma esnasında formaları tarif ederken sarfettiği "Yalnız bu forma 2010-2011 sezonunun formalarıymış. Yani Şampiyon sezonun formaları" sözleri ile küllenen 2010-11 sezonunun şampiyonu kim sorusu tekrar hararetlendirdi.

Önce bu söylemden rahatsız olan Fenerbahçe kulübü sosyal medyadan ‘’Zorunlu açıklama’’ adı altında bir bildiri yayınladı ve 3 temmuz'da yaşadıklarını 15 temmuz'la eş tuttu.
‘’ Bu durumu reddetmek, buna karşılık bir görüş taşımak, bunu yoruma açmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast eden FETÖ’nün meşrulaştırılmasından başka bir anlam taşımamaktadır.’’
 
Bu açıklamayı müteakip Trabzonspor kulübü ‘’Daha Zorunlu açıklama’’ adı altında karşı bir bildiri yayınladı.
‘’Ne FETÖ’nün savcılarıyla kol kola maçlar yaptık, ne 15 Temmuz hain darbe girişimine yönelik açıklama için sabahın ilk ışıklarını bekledik! Çünkü vatanımızı kişisel bekamıza tercih edecek kadar zavallı değildik ‘’
 
Peki gerçekte olan neydi?

İşte bu noktayı gerçek manada idrak edebilmek için ‘’Yeniden yargılama Gerekçeli kararını’’ okumak yeterli.
 
Gerekçeli karar; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul ederken, "kumpas kurulduğuna" ve "tutanaklarda sahtecilik" yapıldığı iddiasıyla yapılan "yeniden yargılanma" talebini ise reddetti.

Aziz Yıldırım ile 4 sanığın yargılamanın yenilenmesine ilişkin talepleriyle ilgili, Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesinde yer alan "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçunun 6526 sayılı yasa ile yapılan değişiklik sonrası, iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması ile teknik araçlarla izlemeye ilişkin katalog suçlar arasından çıkarıldığını dikkate alan mahkeme heyeti, dosyada Yargıtay tarafından onanan bir kısım eylemlerin onama tarihinden sonra yapılan kanun ile iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması ile teknik araçlarla izlemeye ilişkin katalog suçlar arasından çıkartılan Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesine ilişkin olduğunu belirtti.

Velhasıl Yeniden yargılama nedeni Fenerbahçe kulübünün kamuoyuna enjekte ettiği gibi delil üretme, Tutanaklarda sahtecilik vs..  değil Meclisin el birliği ile çıkardığı 6526 sayılı yasa ile iletişimin tespiti, dinleme ve kayıtların delil olmaktan çıkarılması diyebiliriz.

Velhasıl bir şekilde hukuken aklanabilirsiniz ama vicdanlarda mahkumiyetiniz devam etmektedir.

Her ne kadar kamuoyunda güçlü olsanız da, medya da güçlü olsanız da, Ekonomik olarak güçlü olsanız da; hiç ummadığınız bir anda, hiç ummadığınız bir kişi  ‘’Kral Çıplak’’ diyecek buna mani olamayacaksınız.

Taaa ki hak yerini bulana kadar.. Hak edenin elinde göğe yükselene kadar!..