Geçen hafta son dakikada yediği golle 1 puanla yetinen Trabzonspor’un bu haftaki konuğu kardeş takımımız Kayserispor’du..
Trabzonspor’daki oyuncuların kafaları rahat, nedeni ise Avrupa’yı garantilemiş olduklarıdır. Bundan sonraki maçlarını galibiyetle kapatıp kulüplerine para kazandırmak gibi düşünce olacaklardır.
Kayserispor ise matematiksel olarak rahat değil. Onun için de maça ister istemez baskılı ve stresli olmaları normaldi.
Ramazan’ın ilk günü ve iftar saatine yakın bir saatte oynanan maça seyircilerimiz, haklı olarak maça fazla ilgi göstermedi. Maç da bu az seyirci önünde Trabzonspor’un mükemmel baskısıyla başladı.
Bu müthiş baskı da gollerin erken gelmesine neden oldu.
İlk 20 dakikada Sosa ve Yusuf’un gollerine bir anlık dalgınlık Kayserispor’ungol atmasına neden oldu. Hüseyin’le skoru 2-1 yapıpilk devreyi tamamlamış oldular.
Trabzonspor ilk yarıdaki o müthiş futbolundan uzak bir futbolla başladıikinci yarıya.
Tabi bu durgun oyunumuz da Kayserispor’a net gol pozisyonları verdi. Nitekim 64.dakikada Kayserispor eşitliği sağladı ama bu sevinç 1 dakika bilesürmeden maçın kötülerinden biri olan Nwakaeme, mükemmel bir ortayla maçın yıldızı Abdülkadir’i buluşturdu.
O da nefis bir gol atarak tekrar takımını öne geçirdi. Golden sonra Trabzonsporyine durgundu.
Kayserispor ise eşitliği sağlamak için açık futbolunu sürdürdü
Ama Trabzonspor’un Abdülkadir’ini unuttular.
O Abdülkadir 84.dakikada Novak’a iyi bir asist yaptı ve kötü oynadığımız anlarda 4’üncü golü attırarak farklı bir galibiyet almamızın mimarlarından biri oldu.
**
Kaldırın cenazeyi beyler!
Bir zamanlar Süper Lig’e bile çıkıyordu.
Ancak prosedür gereği bir takımın iki temsilcisinin aynı anda Süper Lig’de oynamasının yasak oluşundan dolayı lige çıkartılmayan 1461 ne yazık ki Trabzonspor yönetiminin yanlışlarıyüzünden düşe düşe taaBAL’a kadar indi.
Bu ayıp Trabzonspor kulübünün büyüklüğüne asla yakışmamıştır.
Bakın biz pilot takımımızı eğer amatöre kadar düşürüyorsak, burada sorgulanması gerekenler bunun hesabını vermelidirler.
Yalandanyereçıkıp ben Trabzonspor’da yöneticisiyimdiyeböbürlenip hava atmak gibi hayallerde yaşayan kişiler bu vebalin altında acaba nasıl kalkacak?
Tüm sorumluluk Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminindir.
Bu cenazeyi kaldırmakta size düşer beyler!