Bir takım milli arada hazırlık maçı yapması gayet tabi beklenen bir hamledir.. Ancak bu yurt dışından bir takım olursa buna mini bir kamp da diyebiliriz. Trabzonspor, Katar Emiri'nin davetlisi olarak geldiği Doha'da milli oyuncularından eksikti..
 
4 yerli 7 yabancısıyla ilk on birini oluşturan Trabzonspor'da Ersun Yanal, yedek oyuncuların performansını da görme fırsatı buldu. Katar Emiri'nin takımı Al Sadd Trabzonspor maçını kendi sahası yerine Al Duhail Sport takımının Abdullah Bin Khalıfa Stadyumunu tercih etti. Trabzon'dan 10 ilçe belediye başkanı ve TTSO üyeleri de kafilede yer aldı.
 
Karşılaşmaya gelecek olursak özellikle de sezon başında Eskişehir’den kadroya katılan ve futbolu merak edilen Kamil Ahmet Çörekçi’yi sağ kanatta, Mustafa Akbaş'ı ve Uğur Demirok'u stoperde izledik. Bu üç oyuncu da bu karşılaşmada rotasyona uğrayan bir takımda sırıtmadan oynaması yüzleri güldürdü. Tabi burada güç farkını da göz etmeden geçemeyiz.
 
Al Sadd’da Barcelona takımının efsane oyuncusu Xavi'nin de yer alması maça renk kattı. 38 yaşındaki oyuncu maçta çok etkili olamasa da oyunu yönlendirişi, takımına hükmedişi her ne kadar yaşlanmış olsa da genç kuşaklara örnek olacak cinstendi.
 
Maça Katar halkı ilgi göstermezken Katar'da görev yapan Türk askerleri Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş ve Trabzonspor formalarını aynı anda görmek özlenen bir tabloydu..
28 derecede sıcaklıkta oynanan maç tempoyu düşürürken iki kez su molası verilmesi ciddi anlamda oyuncuları etkiledi.. Keza düşen temponun başlıca sebebi bu sıcaklıktı..
Maçın en iyisi Castillo olurken, her iki yarının başında bulduğu gollerle Trabzonspor karşılaşmayı rahat kazanmasını bildi. 82. dakikada yenen gol bir futbol maçında olabilecek cinstendi.

Önümüzdeki hafta sonu Trabzon’da oynanacak Akhisar maçına Castillo ve Uğur göz kırparken, bir de yıldız adayı kazanmanın keyfini yaşıyorum..
Özellikle de Trabzonspor Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir'den sonra gelebilecek bir yıldız altyapının ne kadar önemli olduğunu yeniden görmüş olacağız.
Karşılaşma öncesinde basın toplantısında konuşan Başkan Muharrem Usta Ebrar'ın yıldız adayı olacağına işaret etmişti. Keza Sosa'nın yerine oyuna giren Ebrar, müthiş tekniğiyle hayran bıraktı. Bu arada Yıldız adayı Tayyip Ebrar'ın rahmetli Milletvekili Mustafa Cumhur'un yeğeni olduğunu da hatırlatalım..  
Müthiş misafirperverlik..
İdare eder bir karşılaşma..
Akhisar maçı öncesi olumlu sinyaller ve Ebrar’ın doğuşu..
Velhasıl kelam Trabzonspor Katar’a mutlu gitti mutlu döndü..