Malatyaspor maçları Trabzonspor açısından hem travmatik hemde büyük kırılmaların başlangıçları olmuştur. Özellikle geçen sezonun ilk maçında yaşanan ağır mağlubiyet (5-0) ve sonrası radikal kararlar ( Burak ve Onur'un kadro dışı) hafızamızda sıcaklığını koruyor.
 
Bizler gibi Ünal hocamız da maçı oldukça ciddiye almış olacak ki Kasımpaşa maçında ki rotasyondan vaz geçmiş ve AEK maçı onbiri ile sahaya çıkmış
.
Sergen hoca yine her zamanki gibi oyunu çirkinleştirmeyen, rakibe boyun eğmeyen, modern futbolun gereklerini layıkıyla yerine getiren bir takım yaratmış.
 
Gelelim maça;
Ilk yarı iki tarafın da risk almaktan imtina ettiği, karşılıklı ama az pozisyonlar ile geçti. Malatyaspor bir kıt daha oyunu forse etti diyebiliriz. Özellikle maçın ilk 30 dakikasında Malatyaspor Trabzonspor kalesinde sıkça görüldü. Bu dakikalarda defans oyuncularının üstün gayreti ve Uğurcan'ın güzel kurtarışları ile geçilince denge de yavaş yavaş TS lehine döndü.  Çok geçmeden de önce bize göre penaltı hakeme göre devam pozisyonu ve ardından da gol geldi. Bu gol ile fırtına soyunma odasına 1-0 önde girdi.
 
İkinci yarı her iki takımda aynı onbirle sahada yerini aldı. Dakika 70'i gösterene kadar Fırtına birçok gollük pozisyonu hoyratça harcadı. Bu dakikada Sergen Yalçın iki oyuncu değişikliği ile oyuna müdahale etti. Aynı dakikada Abdulkadir Ömür'de yerin Yusuf Sarı' ya bıraktı.
Bu dakikayı takip eden kısa sürede enteresan işler oldu. Önce Gökhan Töre daha gireli 5 dakika olmadan kendi geliştirdiği atakta sakatlandı ve hemen dinen topta Trabzonspor farkı ikiye çıkardı.
Tam fark açacak derken 89'da Malatyaspor farkı bire indirdi.
Son dakikaları nefessiz kaldığımız maçı ve 3 puanı kazanmak gerçekten güzeldi.
3 puan Trabzonumuza hayirli olsun..