Yunus Emre ilimi tarif ederken ‘’İlim kendin bilmektir ‘’ demiş. Ne güzel söylemiş Türkçe şiirin öncüsü, tasavvuf ve halk şairi.
 
Futbol ve diğer birçok yarışmacı sporda başarı için en önemli kıstas bana göre ‘’kendini bilmek’’ ve ‘’Rakibi Tanımak’’ dır. Kendinizin güçlü rakibinizin zayıf bölgelerini bilmek ve oyunu sizin güçlü rakibin zayıf bölgelerine kanalize etmek aynı şekilde rakibin Güçlü ve sizin zayıf bölgelerinizi de iyi etüt edip buralara önlem almak başarının olmazsa olmazıdır.
 
Ünal hoca nasıl bir dizilişle oynayacak, rakibin güçlü ve zayıf yerlerini iyi etüt etmiş mi ?  Şenol hoca ne gibi tuzaklar hazırlamış vs.. gibi onlarca entrika kafamı meşgul ederken dakikaları bir ikişer tükendi ve beklenen an geldi.
 
Bu makalemi tribünde kaleme aldığımı, Benim üst kimliğimin Trabzonspor taraftarlığım olduğunu belirtip şimdiden yazım hataları olursa özür diliyorum.
 
Gelelim maça;
 
Bir tarafın baskısından bahsetmenin mümkün olmadığı ilk yarı boyunca ciddi gollük pozisyonlara giren Trabzonspor oldu dersek yanlış olmaz. Zaman zaman oyunun gidip geldiği 10 dakikaların ilk yarı için sonuncusunda dakikalar 45’i gösterirken Trabzonspor Rodellega ile golü buldu ve devreye 1-0 önde girdi.
İkinci yarının hemen başında Uğurcan %100 bir golü kurtararak takımını ipten aldı. Devamında Onazi’nin çaldığı topta Nwakame skoru 2-0’a getiren jeneriklik bir gole imza attı.
 
Dakikalar 56’yı gösterirken Trabzonspor’un zayıf karnı yüksek topta Beşiktaş Dorukhan ile  golü buldu ve skoru 2-1’e getirdi. Bu golden sonra taraftar desteğini arkasına alan ve moral olarak yukarılara çıkan Beşiktaş çok ciddi gollük bir pozisyonu da değerlendiremedi.
 
Dakikalar 65’i gösterirken maestro Sosa sakatlanarak yerini genç Batuhan’a bıraktı.
 
Tam dakikalar 66’yı gösterirken de Dorukhan ile ikinci golü buldu diyorduk ki VAR imdada yetişti ve gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
 
65 ile 90 arasında geçen 25 dakika da zaman zaman gollük pozisyonlar yakalasak ta genel itibariyle hop oturup hop kalktık.
 
Dakikalar uzatmaları gösterirken 4 e 3 pozisyon da Trabzonspor golü bulamayınca +5 de Mustafa pektemek’in golü geldi ve maç başladığı gibi berabere sonuçlandı.
 
Bu atmosferde kötü sonuç değil.Tebrikler çocuklar