Ünal Karaman hocayı eleştirdim, büyük maçlarda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle ‘çok acemiydi’ dedim ama gelinen noktada, Trabzonspor’u Avrupa Kupaları’na katma başarısını gösterdiği içinde yiğidin hakkını yiğede vermemiz gerekiyor. Helal olsun.. Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz konusunda kararlı tutumuyla on numara iş yaptığını da söylemeliyiz. Ayrıca altayıdan A takıma kazandırdığı Yusuf Yazıcı, Hüseyin Türkmen, Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak, Murat Cem Akpnar, Kaleciler Uğurcan Çakır ve Arda Akbulut’u da Türk futboluna hediye etti. Seronomilerde takımın yüzünü Türk bayrağımıza çevirmesi dahi bir yenilikti. Karaman’ın bu durumda artıları eksilerinden çok olduğu için iki yıllık yeni sözleşmeyi bencede hakettiğini ifade etmeliyim. Yanılıyor muyum?
 
Gelelim Ahmet Ağaoğlu yönetimine, halen geçmiş yönetimlerden kalma borçlarla boğuşup duruyorlar, büyük sıkıntılar çektiler, çekiyorlar. UEFA’daki yığınla dosylar temizleniyor. Takımın ekonomik dengesini adilce sağlanıyor. Ekuban ve Kamil Ahmet ile yeniden sözleşme yaptılar. Olcay ve Ibanez’ı gönderdiler. Sinekten yağ çıkartmak sanırım buna denir. Var mı itirazı olan sanırım yoktur. Tüm bunlara bakıldığında benim gözümde Trabzonspor şampiyondur. Nokta...
 
Gelelim asıl konuya. İki sezon önce ‘beni Trabzonpor küme düşürdü’ düşüncesindeydi Rizelier. Halbuki kendi kendilerini kümeye atmıştılar ve düşmanlık beslemiştiler gereksiz yere... Rizespor yeniden ligimize geri döndüğünde Trabzon’daki maç çok enteresan bir havada oynandı ama 4-1 kazanan Trabzonspor olmuştu. Fakat, Rizesporlu taraftarlar Akyazı Statyumunda kırmadık yer bırakmamışlardı. Dolayısıyla Rize’deki maç çok gergin olacağı belliydi ve ‘yeneceğiz Trabzonpor’u alacağız rövanşı’ moduna dönüştü. Ama kazanan yine Trabzon oldu. Tüm bunlar ne demek oluyor diye soracak olursanız, deriz ki Rizeliler’e, ‘Oturup iyice bir düşünün. Biz nerede hata yapıyoruz da, Trabzonspor’u yenemiyoruz?’ Asıl diyeceğimiz şudur, düşmanlık beslemeyin daha iyi bir takım kurun ve Trabzonspor’a karşı kazanmayı öğrenin. Gerisi hikaye değil midir?
 
Neyse, Trabzonpor’da Rizespor’da maça çok iyi başladılar. 15’de Boldrin’in bordo-mavili defansın hatasını affetmeyince öne geçen taraf oldu ama Fırtına Rize’de sert esmeye kararlıydı ve Rodallega’nın peş peşe attığı harika gollerle bir anda 2-1 öne geçti ve Abdükadir Ömür’de 3-1’i bulunca devreyi bu skorla kapatmasını bildi. İkinci yarıda Muriç’in golüyle 3-2 oldu. Nwakaeme’nin hakkını vererek devam edelim. Rizezpor’a karşı müthiş oynadı. Rodallega’nın attığı iki gollede asistleri vardı. Maçın gizli kahramanı da Abdülkadir Ömür’dür, kesinlikle harikaydılar. Sezonu 63 puanla 4’üncü sırada kapatan Trabzonpor’u bir kez daha tebrik edelim ve alkışlayalım. Alınlarının akıyla bu yerlere kadar geldiler ve Trabzonporlulara bu sezon büyük keyif yaşattılar.
 
Son söz; Şu sıralar Yusuf Yazıcı ve Adülkadir Ömür’ün gönderilerek kulübün ekonomisinin rahatlatılması gerekliliği empoze ediliyor. Asla böyle bir yanlışa düşmemeli Trabzonspor yönetimi... Aksine bu yıldızlar takımda kalmalı, hatta 3-4 kaliteli isim kadroya dahil edilerek seneye şampiyonluğun en iddialı takımı biziz havası verilmelidir. Sonuç olarak, Trabzonspor camiasında her türlü koşulda bütünlük sağladığında ölüsü bile iş yapar haldeyse, dirisi neler yapar bunu hep birlikte değerlendirmek gerekiyor. Seneye görüşmek ümidiyle. Hoşçakalın...