Kadroyu elimize aldığımızda S.Parag maçı 11’inden tam 4 oyuncunun değiştiğini gördük Kasımpaşa maçında. Dedik ki, ‘neden böyle önemli bir rotasyon yapıldı? Sanırım AEK maçı düşünüldü. Buna rağmen, maç başladığında dengeli bir Trabzonspor’a tanık olduk.
 
Hüseyin Türkmen’in yerine İvanildo Hosseini’nin yerine de Campi oynadı. İlk kez birarada oynuyorlardı ama sıratmadılar diyebiliriz. Hatta İvanoldi’yu beğendim, çok hızlı bir oyuncu, bir de duran top organizasyonlarında gole yakın bölgedeydi. Bana göre, Trabzonpor’un eksiklerinden biri de buydu, giderilmiş oldu.
 
Yusuf Yazıcı’nın yokluğunda artık Abdülkadir Ömür 10 numara olduğu tescillemiş oldu.. Nasıl mı oynadı? İyiydi, Sörhoht’a harika bir gol attırdı. Fakat, Abdülkadir Ömür daha fazla kuvvetlenmeli diyorum. Oynadığı bölge takımın beyin bölgesi olduğu için bunları söylüyorum. Abdülkadir Parmak’ın yerine oynayan Mikel tabiki kaliteli bir kumaş, bakmayın siz Aytaç Kara’nın attığı şutun kendisine çarparak gol olmasına. Olur böyle şeyler diyerek devam edelim. Ekuban’da yerini Yusuf Sarı’ya vermişti. Yusuf Sarı kesinlikle çok yetenekli bir oyuncu ama sol ayağıyla, sağ kanat oynadı yine de elinden geleninfazlasını yapmaya çalıştı, ama yeterli olmadı.
 
Gelelim maça, Cemil Usta sezonunda Trabzonspor şampiyonluk istiyor. Geçen yıldan kalma bir sempatisi de var. Eyvallah... Ama seremoniye baktım. 3 tane yerli oyuncusu vardı, ikisi Trabzonluydu. 8’i yabancıydı. Geçen sezon 5 yerliydi hepsi Trabzonluydu, 6 yabancılıydı. Anladınız siz beni! Neyse, Avrupa maçı rotasyonudur diyorum, şeytanın avukatlığını yapmıyorum!.
 
49’da Sörloht kaçırdı, çok üzüldü. Uğurcan Çakır’dan bahsedelim. Koita’nın yakın mesafeden şutunu müthiş bir refleks ile kurtardı ki, inanılmaz güzellikteydi. Aksayan Yusuf Sarı değişikliğinden sonra Ekuban hareketlilik getirdi. Mikel’in yerine giren Abdükadir Parmak’da o bölgeyi daha verimli hale getirdi gibi oldu. Asıl konuya gelelim. Trabzonspor’un işlemeyen bölgesi sol kanadıydı, Nwakaeme hiç etkili olamadı çünkü Kasımpaşa bu oyuncuyu iki oyuncuyla birlikte sürekli kontrol altında tuttu.
Kasımpaşa’ya gelince, önemli oyuncularını göndermesine rağmen, iyi oynadılar. Hiç basit hatalar yapmadılar. Peki Kasampaşa’nın iyileri kimdi diyecek soracak olursunız. Trabzonpor’da bir dönem oynayanlar Yusuf Erdoğan, Aytaç Kara ve Kaleci Fatih Öztürk’tü. Zaten beraberlik golünü de Aytaç Kara attı. Zaten hep öyle olmuştur. Trabzonspor’dan gidenlen, rakip olduklarında ya gol atmışlardır, ya da mükemmel oynamışlardır.
 
Derken, Trabzonspor’da Sörloth 80’de inanılmaz bir gol kaçırdı, sağ ayağına düştüğü için. Sörloth’un sağ ayağı çok zayıp, ama sol ayağıyla yapamayacağı iş yok. 82’de de Koıta kaçırdı ama gecenin en iyisi Uğurcan yine süper çıkardı.
 
Sonuç olarak, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş’ın mağlup olduğu haftayı bir puanla kapattı. Hiç yoktan iyidir diyelim ve 13 maçtır yenilmeme ünvanını da koruyor. NOKTA