Çaykur Rizespor’a evinde yan bakılmıyor. Süper Lig’e istediği gibi başlayamayan üst üste kaybettiği maçlarla haftalardır ligin dibinde yer alan Rizespor, şimdi farklı bir görüntüye büründü.

Yeşil-Mavililer, sahasında üst üste 5’inci maçını da kazandı. Hem üst üste gelen 5 galibiyet hem de bu sezon Göztepe’den sonra Malatyaspor’u da mağlup ederek üst üste 6 puan almayı da başardı.

Bu da takımın kendine olan özgüvenini daha da arttırdı. Maça gelince; Rizespor, Malatyaspor karşısında 4-4-1-1 düzeniyle oynadı. Oyunu hep kontrol altında tutmaya başardı ve bunda da başarılı oldu.

Kaleci Gökhan’ın sakatlanıp kadroda olmaması, Selim Ay ve Bolasie’nin de cezalı olması Yeşil-Mavili takım için dezavantaj gözükse de sahada oynayan her oyuncu sonradan girenlerde dahil gayretli olup iyi bir görüntü ortaya koydular.

Rizespor, Malatyaspor karşısında pozisyonlar buldu ama son vuruş şanssızlığı olduğu için sonuca gidemedi. İlk yarı golsüz sona erdikten sonra Rizespor, ikinci yarıda oyun düzenine aynen devam etti. Alan savunması yapan ve Rizespor’a top yapması çok alan bırakmayan Malatyaspor’u sabırla bekledi. Bu bekleyişinin karşılığını da oyuna sonradan giren Deniz Hümmet, Remy ve Alper Potuk ile aldı. Deniz Hümmet şık bir golle takımına 3 puanı kazandıran golü kaydetti.

Tabi Aminu Umar’a da parantez açmak lazım. İyi oynadı. Takımın hücuma kalkmasında etkili oldu, sol kanadı etkili bir şekilde kullandı.

Sadece bu oyuncular değil, kaleci Tarık’tan stoper Emirhan Topçu’ya kadar hepsi gayretli ve istekliydi. Dün asıl konuşulması gereken tebrik edilmesi gereken taraftardı.

Stada gelen bütün taraftarlar 90 dakika boyunca hiç susmadan takımlarına büyük destek verdiler. Coşkuları ve tezahüratlarıyla futbolcuları ateşlediler.

Alınan galibiyette de alkışı fazlasıyla hak ettiler. Rizespor, son iki maçını kazanarak bir basamak daha yukarı çıktı.

Şimdi sıra ilk yarıda kalan son iki maçtan iyi puanlar alınarak devreyi iyi bir şekilde bitirmek.