Hani osmanli döneminde iktidar olamayan şehzadeler bağazlanmaktan korunmak icin surgun edilirlerdi ya o misal.
 
Akhisar’da Trabzonspor da kendini taraftara sevdiremeyen, camiaya kabul ettiremeyen ve bu topraklarda üvey evlat muamelesi gören eski topçuların son durağı...
 
Trabzonspor da isler ters gitmeyi görsün kimse 40’ina merdiven dayayan yabancıları yada onları getiren yöneticileri suçlamaz, gözler hemen öz evlatlara çevrilir. 2010_2011 sonrası islerin pek de istenildiği gibi gitmediği hesaba katılınca bircok gencin Akhisar yolunu tuttuğunu söylememe gerek yok herhalde..
Evet ne yazık ki öyle oldu...
 
İlk önce Genç kaleci Fatih Öztürk, sonra Mustafa Yumlu, Zeki Yavru ,Kadir Keleş, Caner Osmanpaşa … .
 
Son maçta Yumlu hariç üçü oynadı ve Zeki yavru harika 2 gol attı.
Bize karşı yuksek bir konsantrasyonla oynayan bu çocukların maçtaki performansi sonuçta belirleyici olacak.
 
Geçen yılki karşılaşmamızda Trabzonspor tarihinde pek de yaşanmamış ağır mağlubiyetin ( 6-1) travması hala akıllarda bunuda belirteyim.
 
Maç önü tespitlerim bunlar gelelim maça;
 
Geçen haftadan farklı olarak Kamil Ahmet’in sağ bekteki görevine geri döndüğünü ve Trabzonspor’un şartlara göre en doğru kadro ile çıktığını söyleyebiliriz.
 
  Maça iştahlı ve önde baskı ile başlayan ev sahibi ekibimiz neredeyse gol atma adına her varyasyonu denedi. Sağdan, soldan ve merkezden rakip savunmayı delme çabası 30 dakika kadar sürdü. Kalecinin çıkardığı, direklerin izin vermediği bu süreyi takip eden her dakika Akhisar oyuna biraz daha ortak oldu.30 ile 45 arasında ki bu dakikalarda oyun karşılıklı pozisyonlara, Uğurcan ile Milan Lukaç’ın kalelerinde devleşmelerine sahne oldu.
 
  İkinci yarı yine Trabzonspor’un Baskısı ile başladı.Tam her an golü bulabileceğimiz bir anda, Trabzonspor korner kullanırken dönen topta kalesinde golü gördü (0-1). Golün hemen ardında Ünal hoca iki değişiklikle oyuna dokundu.Bu değişiklik kısa sürede meyvesini verdi ve önce Nwakaeme ve ardından da Abdülkadir’in düşürüldüğü pozisyonda Sosa ile golü buldu ve skoru lehine çevirdi (2-1).
 
Öne geçtikten son düdüğe kadar olan sürede skoru korumayı başaran ev sahibi ekibimiz hanesine 3 puanı yazdırdı ve Avrupa’ya gitme yolunda 4’üncü lüğünü bu hafta da sürdürdü.
Ünal hoca için, Genç topçular için, Yönetim için kıymetli bir 3 puan,
Camiamıza Hayırlı olsun….