Trabzonspor son prova maçını İtalya’nın sıradan takımlarından olan Cagliari ile oynadı. Trabzonspor’da Burak sakatlığı nedeniyle yoktu, yeni transferlerden İranlılar da yedekler arasındaydı.
Fındık ayı olmasından dolayı tribünlerde30 bin civarında seyircimiz vardı..
Hazırlık maçlarında bu kadar taraftara Türkiye çok az takım oynayabilir. Trabzonspor’un büyüklüğünü burada bile anlamak mümkündür.
Evet, Trabzonspor’un büyüklüğünü taraftarlarımız her zaman gösteriyor fakat takımımız oynadığı futbolla bunu bize gösteremiyor.
Maça bakıldığı zaman ilk yarıda 33.dakikada Yusuf’un etkili bir şutu var, 40.dakikada da Pereira ile ikinci şutu zorla atıyoruz.
Kaçan penaltıyı ben saymıyorum.. Suat Aslanboğa ilk maçında eğer bu kadar dandik bir penaltı verirse, onu en az 3 maç dinlendirirler.
Penaltıyı da sahanın en kötüsü olan Sosa’ya attırırsan, oda kaleciye teslim eder.
İkinci yarıya takımlar aynı 11’lerle çıkınca, ben şahsen Ünal hocayı kınadım. Çok kötü görüntü veren Sosa’yı niye değişmedin diye..
3-4 tane kötü oynayan oyuncuları tespit edememesi biraz kötü geliyor bana.
Son yarım saat kala ancak alıyorsunuz Sosa’yı oyundan..
Hocalarımızın herhalde bir bildikleri vardır diyorum. Bir genelleme yaparsak şunu derim; Trabzonspor’un orta alanında çalışmayan ve hazır olmayan Sosa kesinlikle oynayamaz. Yusuf’u santrafor arkasına koyup, sol kenarda da yeni transfer Amiri’yi oynatmalısınız.
Aksi taktirde bu Sosa denilen para avcısı bizi her maçta 10 kişi oynatmaya mahkum bırakır. Bu maçta İbanez, Kucka, Onazi kötüydü..
Bir takımda bu kadar kötü oynayan oyuncu olursa, geri kalan oyuncular ağızlarıyla kuş kapsa bile faydası olmaz..
Trabzonspor vurdumduymazlar takımı değildir. Parayı alıp yatma yeri de değildir. Aklınızı başınıza toplayın haftaya lig maçımız var.
Hem de ligimizin taş gibi takımı Başakşehir’le..
Son olarak; Trabzonspor tam olarak hazır gözükmüyor, hazır olan her zamanki gibi taraftarlarımızdı.
Onlar her zamanki gibi kendilerini gösterdiler, onlara teşekkür ediyorum.
Gerçek taraftar takımını yalnız bırakmayan taraftardır..