Trabzonspor maçı öncesi Konyaspor’un Anadolu Kartalı ve Ne ekersen onu biçersin… başlığı ile sosyal medya hesabından, içeriği Konyaspor’un Trabzonspor’a attığı goller olan iki video paylaşması bu maçın gerginlik adına ülke gündeminden payına düşen aldığının göstergesi gibiydi. Ayrıca 2010 - 2011 yılının baş aktörlerinden Aykut Kocaman’ın Konyaspor’un Teknik Direktörü olması bu gerginliğin Konya cephesinde tırmanmasında önemli etkenlerden biri olduğu da aşikar.
 
Tüm bu yaşananların ışığında; saha içi ve dışı dinamiklerin etkisiyle hem hakemler için, hem de Trabzonspor için bu maçın çok zor geçeceğini düşünmüştüm.
 
Aslında Konyaspor'un ilk dakikalardaki oyun disiplinini görünce yanılmadığımı da anladım. Ben yanılmadım lakin Aykut Kocaman 15 dakikada bir gol yiyip bir de Nwakame boş kaleye kaçırınca yanıldığını anladı ve  bu fırtınayı şemsiye kesmez dedi, oynamayı akıl etti. Bu dakikadan sonra her an iki tarafinda gol bulabileceği bir oyuna sahne oldu. Trabzonspor sezon başından beri yaşadığı şanssızlığı kıramayıp direkleri döverken Konyaspor Önce Nwakame'nin kaptırdığı topta JONSON ile  sonrasında da ani gelişen bir atakta  FOFANA ile birer gol buldu ve araya 2-1 önde girdi.

İkinci yarı Ünal hoca Abdulkadir Parmak yerine Ekuban'ı oyuna alarak kanatları daha efektif kullanmayı amaçlasa da 70 dakika buna nail olamadı. Dakika 70 den sonra her geçen dakika baskıyı artıran Trabzonspor oyunun hakimiyetini de ele geçirdi. Ekuban kafa vuruşunda direğin içinden dönen top golün habercisi gibiydi. Beklenen gol dakikalar 78'i gösterirken Sosa'nin ayağından penaltıdan geldi.

Devamında sinir savaşına yenik düşen Trabzonspor sakin oyunundan uzaklaşınca pozisyon üretmekten de uzaklaştı ve maç berabere sonuçlandı.
 
Zaman zaman kopmalar yaşanmış olsada oyun olarak kabul edilebilir bir maç oldu.
 
İki kelam da Konyaspor yönetimine; Her pozisyonda hakeme saldıran bu tip hoca ve futbolcularla Türk futboluna hiç birşey katamazsınız. Ya ampleminiz olan Anadolu Kartalı yerine Tarla Faresi koyun ya da Anadolu Kartalı gibi oyunu modern futbola uygun çirkinleştirmeden oynayın.
 
Saygılarımla