Tavşan atlet nedir desem inanıyorum ki okuyucularımın yarısından fazlası neden bahsettiğimi anlar ama yine de sözlükteki mealine bir bakalım.
 
Uzun mesafe koşularında (5000,10000 metre) tempoyu belirlemek amacı ile koşan ve koşunun son bir kaç turuna kadar ön sıralarda yer alıp sonra yarıştan çekilen koşucuya Tavşan atlet denir.
 
Bir futbol sever, bir futbol yorumcusu olarak bunu neden yazdım derseniz açıklayayım;
 
Devre arası istatistikleri açıklandı. Bu istatistikler göre Başakşehir Fatih Terim stadyumu seyirci ortalaması 3.335 olmuş. Bu ortalamanı yarısından fazlasının misafir tribün diye adlandırdığımız rakip takım taraftarları olduğunu hesaplarsak Başakşehir ortalama 1500 (Yazıyla:Bin Beş Yüz) Taraftara oynamış.
 
Düşünsenize süper amatör de oynayan birçok kulübün seyirci ortalaması Başakşehir’den fazla :)
 
Hal böyle olunca Taraftarı olmayan bir takımın şampiyonluğa oynamasının tek açıklamasıdır ‘’Tavşan atlet’’.
 
Şehir merkezinde (Trabzon meydan, istanbul taksim) sabahlara kadar çılgınca kutlanmıyor ise neye yarar şampiyonluk..
 
Devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen son iki sezon ilk yarıları lider bitirip sezon sonunu getiremeyen Başakşehir takımını ligimizin tavşan atleti olarak görüyor ve değerlendirmemin dışında bırakıyorum..
 
Gelelim gönlümüzün efendisi Trabzonspor’un karnesine;
 
Trabzonspor gibi gelirleri kısıtlı,kötü yönetilmiş bir anadolu ekibinin bu ekonomik darboğazda istanbul takımlarının darma duman olduğu bir dönemde ligi averajla da olsa ikinci bitirmesi (Başakşehir’i saymazsak 1.nci )  büyük bir başarıdır.
 
Hele ki bu başarıya; altyapıdan yetişmiş, yaş ortalaması 20 olan 4-5 oyuncu ile ulaşıyor isen iki kere başarıdır!.
 
Peki yeterli midir?
Asla!...
Trabzonspor; tarihi şanlı şampiyonluklarla dolu bir kulüp olarak çıta ikincilik veya 3-5 haftalık liderlik değil sezon sonu şampiyonluktur.
 
Son dönemlerde yaşanan sportif başarısızlıklar ve ekonomik sıkıntılar dikkate alındığında şimdi karar zamanı!!
 
Altyapıya güvenip takımı takviye etmeden, bir çuval inciri berbat etme pahasına yolumuza transfer yapmadan devam mı  edeceğiz? yoksa Gerekli yerlere nokta transferler ile şampiyonluğa yelken mi açacağız.
 
Anadoluda sıkça kullanılan ‘’bekara karı boşamak kolay’’ misali maddi şartları çok önemsemeden Şampiyonluk için gerekli takviyelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hatta bunu birtek ben değil milyonlarca Trabzonspor taraftarının da düşündüğünü biliyorum.
 
Sonuçta bizler muhasebeci değil taraftarız.
 
Taraftarın sıkça kullandığı bir sloganla yazıma son vereyim!..
 
Haydı başkan şampiyon yap bizi Cehennemde yak bizi
 
Saygılarımla