Otoritelere göre ligin en iyi çıkış yapan takımı Trabzonspor ile ikinci yarının tartışmasız lideri Rizespor’un maçı. Rizespor için Trabzonspor maçları her daim bir derbi niteliğinde olmuştur. Bunun dışında bu maçın Rizespor açısından bir kıymeti harbiyesi yoktur.Trabzonspor için ise galip gelmesi durumunda ( olası Beşiktaş’ın  puan kaybında )  UEFA avrupa ligine direk katılmasını sağlayacak derecede önemli bir maç. Her iki takım da formunun zirvesinde, her iki takımında ciddi sayılabilecek bir eksiği yok.
 
Maça beklendiği üzere Rizespor iştahlı bir giriş yaptı. Dakikalar 16 yi gösterirken de bu iştahlı oyun meyvesini verdi ve evsahibi ekip VEDAT MURİGİ'nin asistinde Boldrin ile 1-0 öne geçti. Bu gol bir anlamda uyuyan Kaplanı uyandırdı ve Bordo mavili ekibimiz NWAKAME, RODELLEGA ve ABDULKADİR OMUR'ün ust duzey perfornansi ile ardi ardina bulduğu gollerle soyunma odasına 3-1 önde girdi.
 
İkinci yarı yine Trabzonspor'un kontrolünde zaman zaman temponun yükseldiği ama genel itibariyle rölanti bir oyuna sahne oldu. Daki dakikalar 65'i gösterene kadar. Bu dakikada bir duran topta Rizespor Vedat MURİGİ'nin kafasından gölü buldu ve farkı bire indirdi.

Gölü bulan Rizespor'un maça daha iştahlı asılmasını, oyunu rakip alana yıkamasını  beklerken, beklentilerimizin aksine yine gol öncesi gibi karşılıklı cılız ataklarla devam etti. Her an iki tarafın da gol bulabileceği bir şekle bürünen oyun yanlış   pas / şut tercihleri yüzünden başka gol atılamadan 3-2 Trabzonspor'un galibiyeti ile sonuçlandı.

Bu sezonun tespiti ; Trabzonspor gol bulmak istediğinde, vitesi artırdığında keyfine doyum olmayan bir ekip hâline geliyor. Aynı şekilde skoru korumaya dönük, defansif oynamaya çalıştığında da aynı derecede kötü bir ekip oluyor.
Her şeye rağmen Bu sezonu galibiyetle bitirmek önemli!...
Yonetime, Hocama, futbolcu kardeşlerime teşekkürler.